Savršeni partner

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 8:31-34

31 Što ćemo dakle reći na ovo? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas? 32 On koji dakle svojega vlastitog Sina nije poštedio, nego ga je predao za sve nas, kako da nam s njim ne daruje sve? 33 Tko će optužiti izabrane Božje? Bog je onaj koji ih opravdava. 34 Tko će osuditi? Krist Isus, koji je umro, pa još i uskrsnuo, koji je s desne strane Bogu, koji nas i zagovara.

Krist Isus, koji je umro, pa još i uskrsnuo, koji je s desne strane Bogu, koji nas i zagovara.

Rimljanima 8:34

MALO toga zvuči tako lijepo kao kad čujete da se netko tko vas voli moli za vas. Kada čujete prijatelja da se moli za vas suosjećanjem i bogomdanim razumijevanjem, to je gotovo kao da nebo dodiruje zemlju.

Dobro je znati da zbog Božje dobrote prema nama naše molitve mogu dotaknuti nebo. Ponekad ćemo za vrijeme molitve teško pronalaziti riječi ili ćemo se osjećati nedostojnima, ali Isus je učio svoje sljedbenike da trebaju »svagda moliti i ne malaksati« (Luka 18:1). Jedan od razloga zašto to možemo je taj što je Isus onaj »koji je s desne strane Bogu i koji posreduje za nas« (Rimljanima 8:34, K. S.).

Nikada se ne molimo sami. Isus se moli s nama. Čuje naše molitve i zastupa nas pred svojim Ocem. Ne moramo se brinuti o ljepoti riječi koje ćemo izgovoriti, jer nas Isus uvijek razumije. On nam pomaže u svakom pogledu donoseći naše potrebe Bogu. On također zna kada ono što tražimo nije dobro za nas i svakoj molbi i potrebi pristupa s mudrošću i ljubavlju.

Isus je savršeni partner u molitvi – prijatelj koji se zauzima za nas neizmjernom blagošću. Njegove molitve za nas neopisivo su lijepe i trebale bi nas ohrabriti da se uvijek molimo sa zahvalnošću.

– James Banks

Nema ničega boljeg od molitve s Isusom.