Veliki svijet, veći Bog

Pročitajte: Poslanica Kološanima 1:12-17

12 Zahvaljujemo Ocu koji nas čini sposobnima da budemo subaštinici svetih u svjetlosti. 13 On nas izbavi od vlasti tame i premjesti u kraljevstvo svoga ljubljenog Sina. 14 U njemu imamo otkupljenje, njegovom krvlju oproštenje grijeha.
15 On je slika nevidljivoga Boga,
Prvorođeni prije svakoga stvorenja.
16 U njemu je sve stvoreno,
što god je na nebu i na zemlji,
vidljivo i nevidljivo,
bilo Prijestolja, bilo Gospodstva, bilo Poglavarstva, bilo Vlasti:
sve postoji po njemu i za njega je stvoreno.
17 A on je prije svega, i sve postoji u njemu.

U Njemu (Isusu)je sve stvoreno, što god je na nebu i na zemlji.

Kološanima 1:16

DOK smo se vozili sjevernim dijelom države Michigan, Marlene je uskliknula: »Nevjerojatno koliko je svijet velik!« Rekla je to kada smo prošli oznaku 45. paralele – mjesto na pola puta između ekvatora i Sjevernog pola. Razgovarali smo o tome koliko smo mi mali i koliko je naš svijet velik. No, u usporedbi s veličinom svemira, naš je planet tek zrnce prašine.

Ako je naš svijet velik, a svemir je neizmjerno veći, koliko je tek onda velik Onaj koji ga je stvorio? U Bibliji piše: »U Njemu (Isusu) je sve stvoreno, što god je na nebu i na zemlji, vidljivo i nevidljivo, bilo Prijestolja bilo Gospodsva, bilo Poglavarstva, bilo Vlasti: sve postoji po Njemu i za Njega je stvoreno« (r. 16).

To je dobra vijest jer je taj isti Isus koji je stvorio svemir isti Onaj koji je došao osloboditi nas našega grijeha, svakoga dana i zauvijek. Noć prije svoje smrti Isus je rekao: »Ovo sam vam govorio da u Meni imate mir. U svijetu imate tjeskobu; ali se ufajte: Ja nadvladah svijet« (Ivan 16:33).

Kada se nađemo pred velikim i malim izazovima života, u pomoć zovemo Onoga koji je stvorio svemir, umro i uskrsnuo, i izvojevao pobjedu nad ovim palim svijetom. U našim borbama On nam nudi svoj mir.

– Bill Crowder

Božja milost je neizmjerna, Njegovo milosrđe bezgranično, Njegov mir neizreciv.