Nevjerojatno

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 17:24-27

24 Kad dođoše u Kafarnaum, pristupiše k Petru skupljači hramskoga poreza i zapitaše: »Zar vaš učitelj ne plaća hramskoga poreza?« 25 On odgovori: »Plaća.« Kad onda uđe u kuću, preteče ga Isus pitanjem: »Što misliš, Šimune, od koga uzimaju zemaljski kraljevi daće ili poreze? Od svojih sinova ili od podanika?« 26 On odgovori: »Od podanika.« Tada mu reče Isus: »Dakle, sinovi su slobodni. 27 Ali da ih ne sablaznimo, idi na more, baci udicu i uzmi prvu ribu koju uhvatiš! Otvori joj usta i naći ćeš stater. Uzmi ga i podaj im za me i za se!«

Moj Bog ispunit će svaku vašu potrebu po svome bogatstvu, u slavi, u Kristu Isusu.

Filipljanima 4:19

ANDREW Cheatle izgubio je mobitel na plaži i mislio da je to gotova stvar. No nakon tjedan dana nazvao ga je ribar Glen Kerley. Izvadio je Cheatleov telefon iz 25 kilograma teškog bakalara i osušio ga. Još je bio ispravan.

Život je pun nevjerojatnih priče, a ne tako malo njih možemo pronaći u Bibliji. Jednog su dana skupljači hramskoga poreza došli Petru i pitali: »Zar vaš učitelj ne plaća hramskoga poreza«?« (Matej 17:24) Isus je to iskoristio da ih poduči. Petar je trebao shvatiti da je On Kraljevima Porez se ne ubire od djece kralja. Gospodin im je jasno dao do znanja da ni On ni Njegova djeca nisu dužni plaćati porez Hramu (r. r. 25,26). No da ih ne sablazne, Isus je rekao Petru do uzme udicu i da Mu donese prvu ribu koju ulovi. U ustima ribe Petar je pronašao novac da plete porez (r. 27).

Pa što to Isus radi ovdje? Bolje pitanje je »što to Isus radi u Božjem kraljevstvu?« On je zakoniti Kralj – čak i kada mnogi to ne priznaju. Kada prihvatimo Njegovu ulogu kao Gospodina u našem životu, postajemo Njegovom djecom.

U životu ćemo i dalje imati nedaće, ali Isus će se pobrinuti za nas. Kako je rekao pastor David Pompo: »Kada pecamo za svoga Oca, On će se pobrinuti da imamo sve što nam treba.«

– Tim Gustafson

Mi smo djeca Kralja!