Privrženost bogu

Pročitajte: Psalam 34:2-5

2 Blagoslivljat ću Gospoda u svako doba,
nek mi je svagda njegova hvala u ustima!
3 Nek se diči Gospodom moja duša,
neka čuju siromasi i nek se raduju!
4 Veličajte Gospoda sa mnom,
uzvisujmo njegovo ime zajedno!

5 Tražio sam Gospoda i on me usliši,
izbavi me od svih mojih tjeskoba.

Veličajte Gospoda sa mnom, uzvisujmo Njegovo ime zajedno!

Psalam 34:4

LJUBITELJI sporta vole pjevati himne svojih momčadi. Noseći majice s imenom kluba, pišući o njima na društvenim mrežama ili razgovarajući o njima s prijateljima, obožavatelji jasno pokazuju kome su privrženi. Moje Detroit Tigers kape, majice i razgovori pokazuju da sam i ja jedan od njih.

Naša privrženost omiljenoj momčadi može nas podsjetiti da naša najiskrenija i najveća odanost mora biti Gospodinu. Mislim na takvu gorljivu lojalnost kad čitam 34. psalam u kojemu David usmjerava našu pozornost na Nekoga neizmjerno važnijeg od bilo čega drugog na zemlji.

David kaže: »Blagoslivljat ću Gospoda u svako doba,…« (r. 2), a mi se pitamo što je s razdobljima našega života kada živimo kao da Bog nije naš izvor istine, svjetlosti i spasenja. Zatim nastavlja: »… nek mi je svagda Njegova hvala na ustima!« (r. 2), a mi razmišljamo o tome koliko puta veličamo stvari ovoga svijeta više nego što veličamo Njega. David kaže: »Nek se diči Gospodom moja duša« (r. 3), a mi uviđamo da se hvalimo svojim malim uspjesima više nego onime što je Isus učinio za nas. Nije pogrešno uživati u svojim momčadima, svojim interesima i postignućima. No najveće naše slavljenje pripada našem Gospodinu. »Veličajte sa mnom Jahvu, uzvisujmo ime Njegovo zajedno!« (r. 4, K. S)

– Dave Branon

Privrženost je test istinske ljubavi.