Čežnja za Bogom

Pročitajte: Prva Ivanova poslanica 4:13-16

13 Po tom znamo da u njemu ostajemo i on u nama što nam je dao od svojega Duha. 14 Mi smo vidjeli i svjedočimo da je Otac poslao Sina za Spasitelja svijeta. 15 Tko god priznaje da je Isus Sin Božji, Bog ostaje u njemu, i on u Bogu. 16 Mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav, i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog ostaje u njemu.

Duša moja čezne i vene za Gospodnjim dvorima; moje srce i tijelo kliču Bogu živomu.

Psalam 84:3

JEDNOGA dana posjetili su nas naša kći i jednogodišnji unuk. Baš sam se spremio nakratko izići iz kuće i obaviti neke poslove, ali čim sam napustio sobu, moj je unuk počeo plakati. To se dvaput dogodilo, i svaki put sam se vratio i s njim proveo nekoliko trenutaka. Kada sam treći put krenuo prema vratima, njegova je mala usnica počela podrhtavati. U tom je trenutku moja kći rekla: »Tata, zašto ga jednostavno ne uzmeš sa sobom?«

Svaki djed može vam reći što se zatim dogodilo. Moj unuk i ja zajedno smo otišli, jednostavno zato što ga volim.

Divno je znati da na naše žudnje za Njim Bog odgovara s ljubavlju. Biblija nas uvjerava da »smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav« (1 Ivanova 4:16). Bog nas ne voli zbog nečega što jesmo ili nismo učinili. Njegova se ljubav ni u kojem slučaju ne temelji na našoj vrijednosti, nego na Njegovoj dobroti i vjernosti. Kad je svijet koji nas okružuje hladan i neljubazan, možemo se osloniti na Božju nepromjenjivu ljubav kao izvor nade i mira.

Naš nam je nebeski Otac pokazao svoju ljubav tako što nam je darovao svojega Sina i svojega Duha. Velika je utjeha biti siguran da nas Bog voli ljubavlju koja nikada neće prestati!

– James Banks

Bog čezne da čeznemo za Njime.