Vidim te!

Pročitajte: Psalam 121

1 Podižem oči svoje prema gorama,
odakle će mi doći pomoć.
2 Pomoć mi dolazi od Gospoda
koji stvori nebo i zemlju.
3 Ne će on dati da posrne tvoja noga!
Ne će zadrijemati čuvar tvoj.
4 Ne, ne će zadrijemati,
ne će zaspati čuvar Izraela.

5 Gospod je čuvar tvoj,
Gospod je sjena tvoja s desne tvoje.
6 Danju ti sunce ne će nauditi,
niti mjesec u noći.

7 Gospod će te čuvati od svakoga zla,
on će čuvati život tvoj.
8 Gospod će čuvati tvoj izlazak
i povratak od sada i dovijeka.

Gospod će čuvati tvoj izlazaki povratak od sada i dovijeka.

Psalam 121:8

JEDNOM smo sa svojim dvogodišnjim sinom Xavierom bili u trgovini cipelama. Trčao je, skrivao se iza polica s kutijama cipela i smijao kad bi njegov tata Alan viknuo: »Vidim te!«

Trenutak poslije ugledala sam Alana kako mahnito juri iz prolaza u prolaz i doziva Xaviera. Potrčali smo prema izlazu. Naše je dijete, još se uvijek smijući, trčalo prema otvorenim vratima koja su vodila na prometnu ulicu. U sekundi Alan ga je uhvatio. Grleći se zahvaljivali smo Bogu, plakali i ljubili debeljuškaste obraze svojega sina. Godinu dana prije njegova rođenja izgubili smo svoje prvo dijete. Kad se on rodio postala sam zabrinuti roditelj. Naše iskustvo u trgovine cipelama dokazalo je da neću uvijek moći vidjeti ili zaštititi naše dijete. No naučila sam i da suočena sa strahom i brigama mogu pronaći mir u jedinom sigurnom izvoru mira – Bogu.

Naš nebeski Otac nikada ne skida pogled sa svoje djece (r. r. 1-4). Iako ne možemo spriječiti nevolje, bol ili gubitak, možemo živjeti s pouzdanjem, oslanjajući se na uvijek prisutnog Pomoćnika i Zaštitnika koji nas čuva (r. r. 5-8).

Bit će dana kada ćemo se osjećati izgubljenima i bespomoćnima, svjesni da ne možemo uvijek zaštititi one koje volimo. Ali budimo sigurni da naš sveznajući Bog nikada ne gubi iz vida nas – svoju dragocjenu i voljenu djecu.

– Xochitl Dixon

Bog budno pazi na nas.