Skrivati svoje boli

Pročitajte: Poslanica Hebrejima 4:12-13
12 Jer je živa Božja riječ i djelotvorna, oštrija od svakoga dvosjeklog mača, i prodire sve do rastavljanja duše, duha, zglobova i mozga, i prosuđuje misli i namjere srca. 13 Nema skrivena stvorenja pred njom, jer je sve golo i otkriveno očima onoga kojemu trebamo položiti račun.

Jer je živa Božja riječ i djelotvorna… prosuđuje misli i namjere srca.

Hebrejima 4:12

POZVALI su me da propovijedam u mjesnoj crkvi. Tema je bila iskreno priznavanje svoje slomljenosti Bogu i primanje iscjeljenja koje On želi dati. Prije zaključne molitve, pastor je stao u središnji prolaz između klupa, zagledao se u oči okupljenih vjernika i rekao: »Kao vaš pastor imam prednost vidjeti vas sredinom tjedna i čuti tužne priče o vašoj slomljenosti. A onda na nedjeljnom bogoslužju s tugom gledam kako skrivate svoju bol.«

Bila sam tužna zbog skrivenih boli koje je Bog došao izliječiti. Pisac Poslanice Hebrejima opisuje Božju riječ kao živu i djelotvornu. Mnogi misle da je ta »riječ« Biblija, ali ona je i više od toga. Isus je živa Riječ Božja. On procjenjuje naše misli i stavove – i još uvijek nas voli.

Isus je umro da nam omogući pristup u Božju prisutnost, uvijek. I dok svi znamo da nije mudro dijeliti sve sa svima, također znamo da je Božja namjera da Njegova crkva bude mjesto gdje možemo bez ustručavanja živjeti kao slomljeni Kristovi sljedbenici kojima je oprošteno. To mora biti mjesto gdje nosimo »bremena jedni drugih« (Galaćanima 6:2).

Što danas skrivate od drugih? Kako se trudite to sakriti i od Boga? Bog nas vidi kroz Isusa. I još uvijek nas ljubi. Hoćemo li Mu to dopustiti?

– Elisa Morgan

Bog nas vidi očima Oca.