Najbolji dar

Pročitajte: Evanđelje po Luki 11:9-13
9 I ja vama kažem: Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete; kucajte, i otvorit će vam se. 10 Jer svaki koji moli, prima; tko traži, nalazi; tko kuca, otvara mu se. 11 Ako netko od vas zamoli svoga oca kruh, dadne li mu možda kamen? I ako zamoli ribu, dade li mu mjesto ribe zmiju? 12 Ili ako zamoli jaje, dade li mu onda škorpiona? 13 Kad dakle vi, koji ste zli, znate svojoj djeci davati dobre darove, koliko će više nebeski Otac dati Duha Svetoga onima koji ga za to mole!«

Molite, i dat će vam se; tražite, i naći ćete.

Luka 11:9

DOK sam slagala odjeću za povratak kući u London, moja majka prišla mi je s darom – jednim od njezinih prstena kojemu sam se odavno divila. Iznenađena, pitala sam ju: »Čemu to?« Odgovorila je: »Mislim da sada ti trebaš uživati u njemu. Zašto čekati dok ne umrem? Uostalom, više mi ne pristaje.« S osmjehom sam primila njezin neočekivani dar, prijevremeno nasljedstvo koje me je obradovalo.

Moja mama mi je dala materijalni dar, ali Isus je obećao da će njegov Otac dati Duha Svetoga »onima koji Ga za to mole« (r. 13). Ako naši roditelji koji su nagrđeni grijehom mogu pružiti nužne stvari (kao što su riba ili jaja) svojoj djeci, koliko će više naš Otac na nebu dati svojoj djeci.

Zahvaljujući daru Duha Svetoga (Ivan 16:13) možemo iskusiti nadu, ljubav, radost i mir čak i u vremenima nevolje – i možemo te darove podijeliti s drugima.

Kao djeca možda smo imali roditelje koji nisu bili u stanju voljeti i brinuti se za nas kao što su trebali. Ili smo možda imali majke i očeve koji su bili sjajan primjer brige i požrtvovne ljubavi. Ili je možda naše iskustvo bilo negdje između. No ma kakvi god bili naši ovozemaljski roditelji, možemo biti mirni i s punim pravom pouzdati se u obećanje da nas naš nebeski Otac bezgranično voli. On svojoj djeci daje dar Duha Svetoga.

– Amy Boucher Pye

Naš Otac daje dobre darove.