Zaklon od oluje

Pročitajte: Jakovljeva poslanica 1:12-18

12 Blažen čovjek koji podnese kušnju jer će, kad bude prokušan, primiti vijenac života koji je Gospodin obećao onima što ga ljube.
13 Nitko, kad padne u kušnju, neka ne kaže da ga Bog kuša, jer Bog ne može biti napastovan na zlo i on nikoga ne napastuje. 14 Nego svakoga napastuje vlastita požuda koja ga vuče i mami. 15 Nakon što se začne, požuda rađa grijeh, a izvršen grijeh rađa smrt. 16 Ne varajte se, ljubljena braćo moja! 17 Svaki dobar dar i svaki savršen poklon odozgor je, silazi od Oca svjetlosti u kojem nema promjene ni sjene od mijene. 18 Doista, u skladu sa svojim planom, on nas dragovoljno porodi riječju istine, da budemo prvijenci njegovih stvorenja.

A meni je dobro biti u Božjoj blizini; uzdanje svoje u Gospodina sam stavio.

Psalam 73:28

KADA sam živio u Oklahomi imao sam prijatelja koji je bio »lovac na tornada«. John je pratio kretanje oluja s pomoću radioveze s drugim lovcima i lokalnog radara. Sa sigurne je udaljenosti promatrao njihovo razorno djelovanje kako bi, ako naglo promijene smjer, mogao obavijestiti one koji im se nalaze na putu. Jednog je dana tornado tako naglo promijenio smjer da se našao u životnoj opasnosti. Srećom, pronašao je zaklon i ostao je neozlijeđen.

To me Johnovo iskustvo tjera da razmišljam o drugoj razornoj opasnosti: grijehu u našem životu. U Bibliji piše: »Nego svakoga napastuje vlastita požuda koja ga vuče i mami. Nakon što se začne, požuda rađa grijeh, a izvršen grijeh rađa smrt« (Jakovljeva 1:14,15). Jasno se vidi progresija. Ono što se u početku možda čini bezopasnim, uskoro može izmaći kontroli i napraviti ​​pustoš. Ali kad naiđu kušnje, Bog nam nudi zaklon od oluje koja se sprema.

Božja nam riječ jamči da nas Bog nikada neće kušati, a za svoje odabire možemo kriviti samo sebe. No kada budemo »iskušavani«, On će nam dati povoljan izlaz, da možemo podnijeti (1 Korinćanima 10:13). Obratimo li se Njemu i pozovemo li ga u pomoć, Isus će nam dati snagu koju trebamo da se odupremo kušnji. On je naš zaklon zauvijek.

– James Banks

Naš Spasitelj stišava oluje iskušenja.