Isus zna zašto

Pročitajte: Evanđelje po Marku 8:22-26

22 Dođoše u Betsaidu. Tada Isusu donesoše slijepca i zamoliše ga da ga se dotakne. 23 On uze slijepca za ruku i izvede ga izvan sela. Tada premaza njegove oči pljuvačkom, stavi ruke na nj i zapita ga: »Vidiš li što?« 24 On pogleda i reče: »Vidim ljude gdje hodaju kao da bi bili stabla.« 25 Još jedanput stavi mu ruke na oči. Tada je mogao dobro vidjeti; on je bio iscijeljen i vidio je sve posve bistro. 26 Onda ga posla kući i reče: »Ne ulazi u selo!«

Kad je Isus dovršio te riječi, mnoštvo je naroda bilo zadivljeno Njegovim naukom.

Matej 7:28

NEKI su moji prijatelji doživjeli djelomično ozdravljenje, ali ostala je bol kao posljedica bolesti. Drugi su izliječeni od ovisnosti, ali još se bore s osjećajem manje vrijednosti. I pitam se zašto ih Bog ne izliječi – jedanput za svagda?

U Evanđelju po Marku 8:22-26 čitamo kako je Isus ozdravio slijepa čovjeka. Prvo ga je odveo iz sela. Zatim je premazao njegove oči pljuvačkom i stavio »ruke na nj«. Nakon toga čovjek je rekao da vidi ljude koji »hodaju kao da bi bila stabla«. Isus je ponovno dotaknuo njegove oči i »tada je mogao dobro vidjeti«.

U svojoj je službi Isus riječima i djelima često zadivljavao i zbunjivao mnoštvo i svoje sljedbenike (Matej 7:28; pročitajte Luka 8:10; 11:14), neki su Ga zato i prestali slijediti (pročitajte Ivan 6:60-66). Nesumnjivo je i to ozdravljenje u dva dijela izazvalo zbunjenost. Zašto ga nije trenutačno ozdravio?

Ne znamo zašto. Ali Isus je znao što su taj čovjek – i učenici koji su gledali njegovo ozdravljenje – trebali toga trenutka. Zna što mi trebamo danas da bi nas približio k sebi. Iako nećemo uvijek razumjeti, možemo biti sigurni da Bog djeluje u našim životima i životima naših voljenih. I dat će nam snagu, hrabrost i razumijevanje da Ga slijedimo.

– Alyson Kieda

Otvori nam oči, Gospodine, želimo vidjeti Isusa. Robert Cull