Posvećeni da ljubimo

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 9:1-5

1 Istinu govorim u Kristu, ne lažem. Moja savjest mi to svjedoči u Duhu Svetom: 2 vrlo mi je žao, i srce me boli bez prestanka. 3 Jer bih želio biti proklet i odvojen od Krista za svoju braću, sunarodnjake svoje po tijelu. 4 Oni su Izraelci, imaju posinjenje i slavu, saveze, zakonodavstvo, bogoštovlje i obećanja. 5 Njihovi su oci, i od njih je Krist po tijelu; Bog koji je iznad svega, neka bude blagoslovljen uvijeke. Amen.

Braćo, želja je mojega srca i molitva Bogu za njihovo spasenje.

Rimljanima 10:1

KAO obraćenik Isusu Kristu, Nabeel Qureshi napisao je knjige kako bi pomogao svojim čitateljima razumjeti ljude koji pripadaju vjeroispovijesti koju je napustio. Pisao je s puno poštovanja i uvijek je pokazivao ljubav prema svome narodu.

Jednu od svojih knjiga Qureshi je posvetio svojoj sestri, koja još nije prihvatila Krista kao svog Spasitelja. Posveta je kratka, ali snažna. »Usrdno molim Boga za dan kad ćemo Ga moći štovati zajedno«, napisao je.

Možemo osjetiti tu vrstu ljubavi dok čitamo Pavlovo pismo crkvi u Rimu. »Vrlo mi je žao, i srce me boli bez prestanka. Jer bih želio biti proklet i odvojen od Krista za svoju braću, sunarodnjake svoje po tijelu« (Rimljanima 9:2,3), napisao im je.

Pavao je toliko volio židovski narod da je bio spreman biti odvojen od Boga samo da oni prihvate Krista. Znao je da, odbacujući Isusa, odbacuju jedinoga istinskog Boga. To ga je potaknulo da moli svoje čitatelje da svakome govore radosnu vijest o Isusu (10:14,15).

Zato i danas s ljubavlju molimo za one koji su nam dragi i koje volimo!

– Tim Gustafson

Moramo voljeti one za koje je Krist umro kao i one u kojima Krist živi.