Nasmiješeni čovjek

Pročitajte: Poslanica Kološanima 3:18-24
18 Žene, budite podložne svojim muževima kao što treba u Gospodinu! 19 Muževi, ljubite svoje žene i ne budite osorni prema njima. 20 Djeco, slušajte svoje roditelje u svemu, jer je to ugodno u Gospodinu! 21 Očevi, ne razdražujte svoje djece, da ne budu malodušna. 22 Sluge, pokoravajte se u svemu svojim tjelesnim gospodarima, ne služeći im naoko, kao da ljudima ugađate, nego iskrena srca, bojeći se Gospodina! 23 Što god činite, od srca činite kao Gospodinu, a ne kao ljudima, 24 znajući da ćete od Gospodina primiti baštinu za nagradu. Gospodinu Kristu služite!

Što god činite, od srca činite kao Gospodinu, a ne kao ljudima.

Kološanima 3:23

ODLAZAK u trgovinu nije nešto u čemu osobito uživam. To samo treba obaviti.

Ali jednome sam se neočekivano počeo veseliti: stajanju u redu pred Fredovom blagajnom. Fred, znate, pretvara naplaćivanje namirnica u predstavu. Nevjerojatno je brz, uvijek nasmijan, čak i pleše (a ponekad i pjeva!) dok vještinom žonglera ubacuje (nelomljive) stvari u plastičnu vrećicu. Fred očito uživa u poslu koji mnogi smatraju jednim od najzamornijih. I barem za nekoliko trenutaka njegov veseli duh unese vedrinu u život ljudi u redu pred njegovom blagajnom. Načinom na koji obavlja svoj posao Fred je stekao moje poštovanje i divljenje. Njegovo veselje, uslužnost, i pozornost koju pridaje detaljima nalikuju Pavlovu opisu načina na koji mi trebamo raditi: »Što god činite, činite od sveg srca kao Gospodinu, a ne ljudima« (r. 23, K. S.)

Kada smo u zajedništvu s Isusom, svaki posao koji moramo obaviti daje nam priliku da pokažemo Njegovu prisutnost u našem životu. Nijedna zadaća nije premalena… ili prevelika! Prionemo li na posao – što god to bilo – s radošću, kreativnošću i izvrsnošću imamo priliku utjecati na one oko sebe, bez obzira na to što radili.

– Adam Holz

Najbolji način da nešto radite dobro, jest da to radite za Gospodina.