Isus je došao

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 14:22-33
22 Odmah zapovjedi svojim učenicima da uđu u lađicu i da otplove na drugu obalu, dok on otpusti narod. 23 Kad je otpustio narod, popne se na goru sam, kako bi molio. Već je bila nastala večer, a on je još bio ondje sam. 24 Lađica je već bila nasred mora, a valovi su je bacali tamo i amo jer je bio protivan vjetar. 25 O četvrtoj noćnoj straži dođe on k njima hodajući po moru. 26 Kad ga tako učenici vidješe gdje hoda po moru, povikaše uplašeni: »Sablast!« I zavikali su od straha. 27 A Isus im odmah progovori: »Budite hrabri! Ja sam. Ne bojte se!« 28 Petar mu odvrati: »Gospodine, ako si ti, reci mi da dođem k tebi po vodi!« 29 On reče: »Dođi!« Petar izađe iz lađice i hodajući po vodi pođe k Isusu. 30 A kad je vidio jak vjetar, uplaši se. Poče se topiti i povika: »Gospodine, spasi me!« 31 Odmah Isus pruži ruku, uhvati ga i reče mu: »Malovjerniče, zašto si posumnjao.« 32 Tada uđoše u lađicu, i prestade vjetar. 33 Oni koji su bili u lađici baciše se pred njega ničice i rekoše: »Ti si zaista Sin Božji!«

Odmah Isus pruži ruku, uhvati ga i reče mu: »Malovjerniče, zašto si posumnjao.«

Matej 14:31

PONEKAD život postane stvarno naporan – predavanja su zahtjevna, posao iscrpljujući, kupaonicu treba očistiti, a treba otići i na dogovorenu kavu. Stvari mogu otići tako daleko da se moram prisiliti da svakog dana nekoliko minuta čitam Bibliju i obećam da ću sljedećeg tjedna provesti više vremena s Bogom. Ali to ne traje dugo. Nešto me omete, zaokupe ne svakodnevni poslovi i zaboravim moliti Boga za bilo kakvu pomoć.

Kad je Petar krenuo po vodi prema Isusu, ubrzo su ga uznemirili vjetar i valovi. Poput mene, počeo je tonuti (r. r. 29,30). Ali čim je pozvao Isusa da ga spasi, On je pružio ruku i uhvatio ga (r. r. 30,31).

Često imam osjećaj da moram udobrovoljiti Boga nakon što sam bila toliko zaposlena i rastresena da sam zaboravila na Njega. Ali kod Boga to nije slučaj. Čim Ga zatražimo pomoć, Isus pruža ruku bez oklijevanja.

Kad smo uznemireni kaosom života, lako je zaboraviti da Bog stoji s nama usred oluje. Isus je pitao Petra: »Malovjerniče, zašto si posumnjao« (r. 31). Bez obzira na to kroz što prolazimo, On je tamo. On je ovdje. Pored nas je u tome trenutku, u ovome trenutku, uvijek spreman spasiti nas.

– Julie Schwab

Bog čeka da Ga pozovemo kako bi pružio ruku i pomogao nam.