Žao mi je

Pročitajte: Poslanica Kološanima 3:12-17

12 Obucite se dakle kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni, u srdačno milosrđe, dobrotu, poniznost, blagost i strpljivost. 13 Podnosite jedni druge i praštajte jedan drugome, ako netko ima tužbu protiv koga. Kao što je Gospodin vama oprostio, tako i vi. 14 A povrh svega toga imajte ljubav koja je veza savršenstva! 15 Neka Kristov mir vlada u vašim srcima, na koji ste i pozvani u jednome tijelu. Budite zahvalni! 16 Kristova riječ neka prebiva u vama obilato. U svakoj mudrosti poučavajte i urazumljujte jedni druge psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama. Zahvalno pjevajte u svojim srcima Bogu. 17 Što god činite riječju ili djelom, sve činite u ime Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu.

Praštajte… kao što je Gospodin vama oprostio.

Kološanima 3:13

COLLINS je 2005. godine krivotvorio izvješće zbog kojeg je McGee osuđen na četiri godine zatvora. Dok je bio u zatvoru zarekao se da će pronaći Collinsa i osvetiti se. Nakon nekog je vremena oslobođen krivice, no ostao je bez svega. Naime, pronađena su brojna Collinsova krivotvorena izvješća, izgubio je posao i završio iza rešetaka. No u zatvoru su obojica doživjela susret s Kristom. A onda su 2015. godine saznali da obojica rade u istoj tvrtci utemeljenoj na kršćanskim načelima. Collins se prisjeća: »Rekao sam McGeeu: ‘Iskreno, nemam objašnjenje, jedino mogu reći da mi je žao.’« Bilo je to »otprilike sve što trebam čuti«, rekao je McGee i velikodušno mu oprostio. Pomirenje je bilo moguće jer su obojica doživjela neizmjernu Božju ljubav i oproštenje. I mi možemo opraštati drugima zato što je nama oprošteno (r. 13).

Sada su dobri prijatelji. »Imamo zajedničku misiju… reći svima: ‘Dugujete li nekome ispriku, zaboravite ponos i ispričajte se’«, rekao je Collins. »A ako imate nešto protiv nekoga, oslobodite se gorčine. Ona je kao da vi pijete otrov i nadate se da šteti njemu.«

Bog poziva vjernike da žive u miru i jedinstvu. »Ako netko ima tužbu protiv koga«, donesimo ju Njemu. On će nam pomoći da se pomirimo (r. r. 13-15; Filipljanima 4:6,7).

– Alyson Kieda

Krist nas oslobađa da bismo opraštali.