Njegova prisutnost

Pročitajte: Knjiga Izlaska 3:7-12

7 A Gospodin reče: »Dobro vidjeh nevolju svojega naroda u Egiptu i razabrah njegovu tužbu na tlačitelje. Znam kako puno trpi. 8 Zato, evo, siđoh da ga izbavim iz ruku Egipćana i da ga izvedem iz te zemlje u zemlju lijepu i prostranu, u zemlju u kojoj teče mlijeko i med, u mjesta gdje su Kanaanci, Hetiti, Amorejci, Perižani i Jebusejci. 9 Dosta tužba Izraelovih sinova dopre do mene, i ja vidim kako ih teško muče Egipćani. 10 Zato sad idi! Šaljem te k faraonu. Izvedi moj narod, Izraelove sinove, iz Egipta!«
11 Tada upita Mojsije Boga: »Kako, zar ja da idem faraonu: da izvedem Izraelove sinove iz Egipta?«
12 On potvrdi: »Ja ću biti s tobom. I ovo neka ti bude kao znak da te šaljem: Kad izvedeš narod iz Egipta, častit ćete Boga na ovoj gori.«

»Da Ja osobno idem i da ti oduzmem svu brigu?«

Izlazak 33:14

ZABRINUTI otac i njegov sin tinejdžer došli su seoskom vraču. »Koliko daleko putuje vaš sin?« pitao ih je. »U veliki grad«, odgovorio je dječakov otac, »i ostat će tamo jako dugo.« Dajući ocu talisman, rekao je: »Ovo će ga štititi ma gdje bio.« Ja sam bio taj dječak. Međutim, taj vrač i taj talisman bili su beskorisni. U gradu u koji sam otputovao doživio sam susret s Isusom. Bacio sam talisman i pouzdao se u Njega. Imati Isusa u svome životu jamčilo je Božju prisutnost.

Trideset godina poslije moj mi je otac, sada vjernik, rekao dok sam se spremao hitno odvesti svog brata u bolnicu: »Pomolimo se najprije da Duh Božji ide s vama i bude s vama cijelo vrijeme!« Znali smo da su Božja prisutnost i moć naša jedina sigurnost.

Znao je to i Mojsije. Bog mu je povjerio tešku zadaću – odvesti Njegov narod iz ropstva u Egiptu u Obećanu zemlju (3:10). No Bog ga je ohrabrio: »Ja ću biti s tobom« (3:12).

I naše je ‘putovanje’ izazov, ali zajamčena nam je Božja prisutnost. Isus je rekao svojim učenicima: »Evo, Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta« (Matej 28:20).

– Lawrence Darmani

S Isusom ću putovati samo,

radosno ću s Njim ja ići svud.

Pravi put i cilj On znade samo,

On sam nosi spas u svaku grud.

Ne morate se bojati kamo idete kada Isus ide s vama.