Skrivena služba

Pročitajte: Druga posl. Korinćanima 1:8-11

8 Doista, braćo, nećemo vam zatajiti našu nevolju koja nas je zadesila u Aziji, kad smo bili preko mjere i preko snage opterećeni, tako da smo već očajavali za život. 9 Da, sami u sebi spremili smo se na smrtnu osudu, kako se ne bismo uzdali u sebe, nego u Boga koji uskrisava mrtve. 10 On nas je izbavio od strahovite smrtne opasnosti i izbavljat će nas. U njega se uzdamo da će nas i dalje izbavljati, 11 jer nam i vi pomažete molitvom da mnogi zahvale Bogu za milost koja nam je udijeljena po mnogima, zbog vas.

U Njega se uzdamo da će nas i dalje izbavljati, jer nam i vi pomažete molitvom.

2 Korinćanima 1:10,11

DOVRŠAVALA sam važan akademski projekt. Bojala sam se da ga neću dovršiti navrijeme. Usred svojih tjeskobnih misli primila sam tri poruke od prijateljica koje su me uvijek bodrile. »Dok sam se jutros molila Bog me je podsjetio na tebe«, napisala je svaka od njih. Osjetila sam se ohrabrenom jer su mi se javile iako nisu znale kroz što prolazim. Vjerujem da ih je Bog upotrijebio kao svoje glasnike ljubavi.

Apostol Pavao znao je koju snagu ima molitva kada je pisao »Božjoj Crkvi u Korintu« (r. 1). Rekao je da vjeruje da će ih Bog i nadalje izbavljati od pogibelji jer oni njima pomažu svojim molitvama (r. r. 10,11). I uvijek kada Bog odgovori na njihove molitve, On će se proslaviti kada će Mu ljudi zahvaljivati zato što je odgovorio na molitve mnogih (r. 11).

Moje prijateljice i Pavlovi podupiratelji bili su uključeni u službu posredovanja, za koju Oswald Chambers kaže: »To je skrivena služba koja donosi plod kojim se Otac proslavlja.« Kada usredotočimo svoj um i srce na Isusa, vidimo kako nas mijenja uključujući i način na koji se molimo. Omogućuje nam da darujemo nepatvoreno zagovaranje, da posredujemo za prijatelje, članove obitelji, pa čak i neznance.

Je li Bog stavio nekoga u vaš život za koga se možete moliti?

– Amy Boucher Pye

Bog čuje molitve svoga naroda.