Bog čuje

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 12:9-21

9 Ljubav neka je bez pretvaranja; zazirući od zla prianjajte uz dobro; 10 bratskom ljubavlju ljubite jedan drugoga; poštovanjem jedan drugoga pretječite. 11 U revnosti ne budite mlaki; u duhu budite revni; Gospodinu služite! 12 Budite radosni u nadi; u nevolji budite strpljivi; u molitvi budite postojani! 13 Pridonosite za potrebe svetih; gostoljubivost revno njegujte! 14 Blagoslivljajte one koji vas progone: blagoslivljajte, a ne kunite! 15 Radujte se s onima koji se raduju, plačite s onima koji plaču! 16 Budite jedne misli među sobom; ne čeznite za visokim stvarima, nego se držite onoga što je skromno! Ne smatrajte sami sebe mudrima! 17 Nikome ne vraćajte zla za zlo; nastojte oko dobra pred svim ljudima! 18 Ako je moguće, koliko je do vas, živite u miru sa svim ljudima! 19 Ne osvećujte se osobno, ljubljeni, nego ustupite mjesto gnjevu Božjemu, jer je pisano: »Moja je osveta, ja ću je vratiti«, govori Gospodin. 20 Ako je »dakle gladan tvoj neprijatelj, nahrani ga; ako je žedan, napoji ga; jer čineći to, ognjeno ćeš ugljevlje zgrnuti na njegovu glavu.« 21 Ne daj da te zlo nadvlada, nego nadvladaj zlo dobrim!

Budite radosni u nadi; u nevolji budite strpljivi; u molitvi budite postojani!

Rimljanima 12:12

DIANE je slušala dok su ostali u skupini iznosili molitvene potrebe za članove svojih obitelji i prijatelja suočenih s izazovima ili bolestima. I ona je imala člana obitelji koji se godinama borio s ovisnošću, no odlučila je svoju molbu zadržati za sebe. Nije mogla podnijeti izraze lica ili čuti pitanja ili savjete koji su često uslijedili kad god bi to izrekla naglas. Činilo joj se da je taj zahtjev obično bolje ostaviti neizgovorenim. Drugi jednostavno nisu shvatili kako netko koga je voljela može biti vjernik, a još uvijek svakodnevno imati problem.

Iako Diane to nije podijelila sa spomenutom skupinom, imala je nekoliko pouzdanih prijatelja koje je zamolila da joj se pridruže u molitvi. Zajedno su zamolili Boga da njoj dragu osobu oslobodi ropstva ovisnosti kako bi mogla doživjeti slobodu u Kristu – i da Dianei da mir i strpljenje koji su joj potrebni. Dok je molila, pronašla je utjehu i snagu u svojem odnosu s Njim.

Mnogi od nas imaju iskrene, ustrajne molitve koje, čini se, ostaju neuslišane. No možemo biti sigurni da je Bogu stalo i da čuje sve naše molbe. Zato poručuje i nama: »Nadom se veselite, u nevolji budite strpljivi, u molitvi ustrajni!« (r. 12, K. S.) Možemo se osloniti na Njega.

– Alyson Kieda

Pristupajmo k Njemu iskrena srca i sa sigurnim uvjerenjem. Hebrejima 10:22, K. S.