Hvala!

Pročitajte: Psalam 100

1 Poklikni Gospodu,
sva zemljo!
2 Služite Gospodu s veseljem!
Pristupite pred njega s radosnim kliktanjem!

3 Znajte da je samo Gospod Bog!
On nas stvori i mi smo njegovi,
njegov narod i ovce paše njegove.

4 Uđite na vrata njegova s hvalama,
u njegove dvore s pohvalama!
Zahvaljujte mu, blagoslivljajte ime njegovo.

5 Jer dobar je Gospod!
Vječna je ljubav njegova,
od koljena do koljena vjernost je njegova.

Uđite na vrata Njegova s hvalama.

Psalam 100:4

KAO njegovateljica svoje mame u domu za oboljele od karcinoma, upoznala sam Lori, još jednu njegovateljicu koja je sa svojim mužem Frankom živjela na kraju hodnika. Razgovarala bih, smijala se, povjeravala joj se, plakala i molila se s Lori u zajedničkom dnevnom boravku. Ohrabrivale smo jedna drugu dok smo njegovale one koje volimo.

Jednog sam dana propustila besplatni prijevoz do trgovine namirnicama i Lori je rekla da će me predvečer odvesti. Bila sam dirnuta i suznih očiju rekla sam: »Hvala ti što postojiš.« Doista sam ju cijenila kao osobu, ne samo zbog toga što je činila za mene kao prijateljica.

Psalam 100. izražava ljubav i zahvalnost Bogu zbog toga tko On jest, ne samo zbog svega što On čini. Psalmist poziva svu zemlju (r. 1) da služi »Gospodu s veseljem!« (r. 2), jer je bio uvjeren »da je samo Gospod Bog« (r. 3). Naš Stvoritelj poziva nas da dođemo »u Njegove dvore s pohvalama!«, da Mu zahvaljujemo i blagoslivljamo »ime Njegovo« (r. 4). Da, Gospodin je dostojan naše zahvalnosti jer je dobar, »vječna je ljubav Njegova« i »od koljena do koljena vjernost je Njegova« (r. 5).

Bog će uvijek biti Stvoritelj i Održavatelj svemira, i naš ljubljeni Otac. Zbog svega toga zaslužuje našu iskrenu zahvalnost.

– Xochitl Dixon

S kime danas možete podijeliti Božju ljubav?