Dom

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 14:1-6

1 Neka se ne plaši vaše srce! Vjerujte u Boga i u mene vjerujte! 2 Mnogo je stanova u kući mojega Oca. Kad ne bi bilo tako, kazao bih vam. Jer idem pripraviti vam mjesto. 3 I kad odem i pripravim mjesto, opet ću doći i uzet ću vas k sebi, da i vi budete gdje sam ja. 4 I kamo ja idem znate, i put znate.« 5 Toma mu odvrati: »Gospodine, ne znamo kamo ideš; pa kako možemo znati put?« 6 Isus mu reče: »Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.

Mnogo je stanova u kući mojega Oca. Kad ne bi bilo tako, kazao bih vam. Jer idem pripraviti vam mjesto.

Ivan 14:2

NEDAVNO je naša prijateljica Patsy, koja se bavila prodajom nekretnina, umrla od karcinoma. Obnavljajući uspomene na nju, moja se žena sjetila da je prije mnogo godina Patsy jednom čovjeku govorila o Kristu. On je postao kršćanin i naš dobar prijatelj. Patsy nije samo mnogima pomogla pronaći dom ovdje na zemlji nego se pobrinula da budu sigurni da ih čeka dom u vječnosti.

Isus nam je osigurao vječni dom time što je bio spreman otići na križ za nas. Svojim je učenicima rekao: »Idem pripraviti vam mjesto« i podsjetio ih da će u kući Njegova Oca biti dovoljno mjesta za sve koji su se pouzdali u Njega (r. 2).

Volimo imati lijep dom – posebno mjesto u kojem će naša obitelj jesti, spavati i uživati jedni u drugima. No zamislite kako će biti čudesno kad dođemo na nebo i otkrijemo da se Bog pobrinuo za naš vječni smještaj. Hvala Bogu što nam je dao život »u izobilju« (Ivan 10:10, K. S.), uključujući Njegovu nazočnost s nama sada i našu nazočnost s Njime u budućnosti, na mjestu koje nam priprema (14:3).

Razmišljanje o onome što je Bog pripremio za one koji vjeruju u Isusa može nas potaknuti da radimo što i Patsy, upoznajemo druge s Isusom.

– Dave Branon

S kime biste danas mogli razgovarati o njegovoj potrebi za vječnim domom i sigurnosti koja će mu to pružiti?