Bezgranična ljubav

Pročitajte: Poslanica Efežanima 3:16-21

16 Neka vam po bogatstvu svoje slave dade da se po njegovu Duhu učvrstite za nutarnjeg čovjeka. 17 Neka Krist po vjeri prebiva u vašim srcima da budete u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni. 18 Usrdno molim da biste mogli razumjeti sa svima svetima koja je širina i dužina, i visina i dubina; 19 i spoznati Kristovu ljubav koja nadilazi svaku spoznaju, da budete ispunjeni svom Božjom puninom.
20 A onome koji može sve učiniti obilnije nego što molimo ili mislimo, po sili koja djeluje u nama, 21 njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu u sva pokoljenja od vijeka do vijeka! Amen.

Usrdno molim da biste mogli razumjeti… koja je širina i dužina, i visina i dubina; i spoznati Kristovu ljubav.

Efežanima 3:18,19

NEPOMIČNO sam ležala na plastičnoj prostirci i zadržavala dah kada se uključio uređaj. Znala sam da su mnogi izdržali pregled magnetskom rezonancijom, ali zbog svoje klaustrofobičnosti morala sam se usredotočiti na nešto – Nekoga – mnogo većeg od sebe. U ritmu rada uređaja u glavi sam ponavljala redak iz Svetoga pisma – »koja je širina i dužina, i visina i dubina« Kristove ljubavi (r. 18). U svojoj molitvi za efešku crkvu Pavao nabraja četiri dimenzije Božje ljubavi kako bi naglasio njezinu bezgraničnost.

Moj mi je položaj u spomenutom uređaju pružio potpuno drukčiju sliku. Širina: tridesetak centimetara s obje strane i ruke tijesno priljubljene uz tijelo unutar tunela. Dužina: udaljenost između krajeva tunela koji se proteže dalje od moje glave i stopala. Visina: tridesetak centimetara od mog nosa do ‘stropa’ tunela. Dubina: prostor između plohe na kojoj ležim i koja me drži, i poda. Te su četiri dimenzije slika Božje prisutnosti koja me okružuje i drži u tome tunelu – i u svakoj životnoj situaciji. Božja nas ljubav okružuje. Širina: On širi svoje ruke kako bi dosegao sve ljude, svugdje. Duljina: Njegova ljubav nikada ne prestaje. Visina: On nas podiže. Dubina: On se spušta i drži u svim situacijama. Ništa nas ne može odvojiti od Njega! (pročitajte Rimljanima 8:38,39).

– Elisa Morgan

Za razliku od naše, Božja je ljubav bezgranična.