Jasna komunikacija

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 8:18-27

18 Smatram stoga da trpljenja sadašnjega vremena nisu ništa prema slavi koja će se očitovati na nama. 19 Stvorenja naime željno očekuju objavljenje sinova Božjih. 20 Jer je stvorenje podvrgnuto raspadljivosti, ne od svoje volje, nego zbog onoga koji ga podvrgnu, i zato se 21 i samo stvorenje nada slobodi od robovanja raspadljivosti te dioništvu na slobodi i slavi djece Božje. 22 Jer znamo da sve stvorenje zajedno uzdiše i muči se sve do sada. 23 A ne samo ono, nego i mi sami koji imamo prvine Duha, i mi sami u sebi uzdišemo čekajući posinjenje, otkupljenje svojega tijela. 24 U nadi se naime spasismo. A nada koja se vidi, nije nada; jer što tko vidi, kako će se tome nadati? 25 Ako li se nadamo onome što ne vidimo, čekamo sa strpljivošću.
26 A tako nam i Duh pomaže u našoj slabosti; jer ne znamo za što ćemo se moliti kako treba, nego sam Duh posreduje za nas neiskazanim uzdisanjem. 27 A onaj koji ispituje srca, zna što je želja Duha, jer po Božjoj volji posreduje za svete.

A tako nam i Duh pomaže u našoj slabosti; jer ne znamo za što ćemo se moliti kako treba, nego sam Duh posreduje za nas neiskazanim uzdisanjem.

Rimljanima 8:26

TIJEKOM boravka u Aziji moje prijenosno računalo (u kojemu imam materijale za čitanje i poslovne dokumente) odjednom je ‘umrlo’, zaslon se zacrnio. Tražeći pomoć pronašao sam trgovinu računalima i naišao na drugi problem – ne govorim kineski, a tehničar nije govorio engleski. Rješenje? Upotrijebio je računalni program koji sve što napišete na kineskome prevede na engleski i obratno. To nam je omogućilo da se dovoljno dobro razumijemo, usprkos različitim jezicima.

S vremena na vrijeme imam osjećaj da ne mogu prenijeti, izreći što mi je na srcu kada se molim svom nebeskom Ocu – i nisam jedini. Mnogi od nas ponekad imaju problema s molitvom. Apostol Pavao je napisao: »A tako nam i Duh pomaže u našoj slabosti; jer ne znamo za što ćemo se moliti kako treba, nego sam Duh posreduje za nas neiskazanim uzdisanjem. A Onaj koji ispituje srca, zna što je želja Duha, jer po Božjoj volji posreduje za svete« (r. r. 26,27).

Kako je čudesan dar Duha Svetoga! Bolje od bilo kojega računalnog programa on jasno prenosi moje misli i želje u skladu s Očevim nakanama. Djelo Duha je da molitvu učini djelotvornom!

– Bill Crowder

Zahvalimo Bogu na daru Duha Svetoga i molitvi. Kada ne znam što i kako moliti, On priskače u pomoć.