Buldog i prskalica

Pročitajte: Poslanica Efežanima 3:14-21

14 Zbog toga prigibam svoja koljena pred Ocem 15 od kojega dobiva značenje svako očinstvo na nebesima i na zemlji. 16 Neka vam po bogatstvu svoje slave dade da se po njegovu Duhu učvrstite za nutarnjeg čovjeka. 17 Neka Krist po vjeri prebiva u vašim srcima da budete u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni. 18 Usrdno molim da biste mogli razumjeti sa svima svetima koja je širina i dužina, i visina i dubina; 19 i spoznati Kristovu ljubav koja nadilazi svaku spoznaju, da budete ispunjeni svom Božjom puninom.
20 A onome koji može sve učiniti obilnije nego što molimo ili mislimo, po sili koja djeluje u nama, 21 njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu u sva pokoljenja od vijeka do vijeka! Amen.

Usrdno molim… da budete ispunjeni svom Božjom puninom…

Efežanima 3:17,19

SKORO svakoga ljetnog jutra ponavlja se zabavan prizor u parku iza naše kuće. Sudionici su prskalica za zalijevanje travnjaka i buldog. Oko 6:30 uključuju se prskalice. Ubrzo se pojavljuje buldog Fifi (tako ga mi zovemo). Vlasnik ga pušta s uzice i on svom snagom trči prema najbližoj prskalici. Da može pojesti prskalicu, vjerujem da bi to učinio. Slika je to krajnje razigranosti – Fifijeve nezasitne želje da ga voda iznova i iznova zapljuskuje. Kao da mu nikada nije dosta.

U Bibliji nema buldoga, ni prskalica. Pa ipak me Pavlova molitva u 3. poglavlju Poslanice Efežanima podsjeća na Fifija. Pavao se moli da se efeški vjernici ispune Božjom ljubavlju kako bi »mogli razumjeti sa svima svetima koja je širina i dužina, i visina i dubina; i spoznati Kristovu ljubav.« Molio se da budemo »ispunjeni svom Božjom puninom« (r. r. 18,19).

I danas smo pozvani doživjeti Boga čija beskrajna ljubav nadilazi sve što možemo shvatiti, kako bismo i mi mogli biti ispunjeni, prožeti i potpuno namireni Njegovom dobrotom. Slobodni smo uroniti s užitkom i oduševljenjem u odnos s Onim koji jedini može ispuniti naše srce i život ljubavlju, smislom i svrhom.

– Adam Holz

Bože, hvala Ti za Tvoju beskrajnu i dostatnu ljubav. Želimo ju upoznati i osjetiti.