Neuništiva ljubav

Pročitajte: Pjesma nad pjesmama 8:6,7

6 Stavi me kao pečat na srce,
kao pečat na svoju ruku.
Jest, ljubav je jaka kao smrt
i ljubomora je tvrda kao grob.
Njezin je žar kao plameni oganj,
vatra Gospodnja.
7 Ljubav ne mogu ugasiti najveće vode,
niti je rijeke mogu iščupati.
Kad bi netko ponudio za ljubav
sve svoje imanje, bio bi prezren.

Ljubav ne mogu ugasiti najveće vode, niti je rijeke mogu iščupati.

Pjesma nad pjesmama 8:7

KADA smo prvi put ugledali potok u našem stražnjem dvorištu, bio je poput tanke žile koja krivuda između kamenja na ljetnoj vrućini. Teške drvene daske služile su kao most. Nekoliko mjeseci poslije kiša je pljuštala danima. Naš potočić pretvorio se u brzu, metar duboku i tri metra široku rijeku! Snaga vode podigla je daske i ostavila ih nekoliko metara dalje.

Bujica može svladati gotovo sve što joj se nađe na putu. No, postoji nešto što može odoljeti poplavi ili bilo čemu što prijeti uništenjem – ljubav. »Mnoge vode ne mogu ugasiti ljubav niti je rijeke potopiti« (r. r. 8,7, K. S.). Postojana snaga ljubavi često je prisutna u romantičnim vezama, ali jedino je u svoj punini iskazana u ljubavi koju Bog ima za ljude po svome Sinu, Isusu Kristu.

Kada stvari koje smatramo čvrstima i pouzdanima budu odnesene, naše razočaranje može otvoriti vrata novom razumijevanju Božje ljubavi prema nama. Njegova je ljubav viša i dublja, jača i dugotrajnija od bilo čega na zemlji. S čime god se suočili, suočavamo se s Njime na našoj strani – drži nas, pomaže nam i podsjeća nas da smo voljeni.

– Jennifer Benson Schuldt

Oče naš, hvala Ti što nas tješiš u vrijeme odbijanja ili gubitka. Pomogni nam vjerovati i osloniti se na Tebe za svaku potrebu naše duše.