Slaviti Božju kreativnost

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 12:3-8

3 Po milosti koja mi je dana kažem svakome koji je među vama neka ne misli o sebi više nego što valja misliti, nego neka misli o sebi čedno, svatko po onoj mjeri vjere koju mu je Bog udijelio. 4 Jer kao što u jednom tijelu imamo mnoge udove, a svi udovi nemaju istu ulogu, 5 tako smo mi mnogi jedno tijelo u Kristu, a pojedini udovi jedan drugome. 6 A imamo različite darove po milosti koja nam je dana: ako je proroštvo, neka bude po mjeri vjere; 7 ako li je služenje, neka služi; ako je učitelj, neka uči; 8 ako tješi, neka ohrabruje; onaj koji daje, neka daje pošteno; onaj koji predvodi, neka to čini revno; onaj koji čini milosrđe, neka to čini radosno!

A imamo različite darove po milosti koja nam je dana: ako je proroštvo, neka bude po mjeri vjere.

Rimljanima 12:6

DOK je glazba ispunjavala crkvenu dvoranu, umjetnik Lance Brown, slijep za boje, zakoračio je na podij. Stao je ispred velikoga bijelog platna, leđima okrenut zajednici i umočio kist u crnu boju. Glatkim potezima dovršio je križ. Zatim je brzim potezima kistom i rukama taj vizualni pripovjedač naslikao Kristovo raspeće i uskrsnuće. Velike dijelove platna prekrio je crnom bojom, dodao plavu i bijelu i dovršio apstraktnu sliku za manje od šest minuta. Podigao je platno, okrenuo ga naglavce i otkrio skrivenu sliku – lice ispunjeno samilošću – Isusa. Lance je priznao da je nevoljko prihvatio prijateljev prijedlog da slika za vrijeme bogoštovlja, ali sada putuje svijetom i slikajući dijeli Krista s drugima.

Apostol Pavao naglašava vrijednost i svrhu raznovrsnih darova koje je Bog podijelio svome narodu. Svaki član Njegove obitelji opremljen je tako da slavi Gospodina i izgrađuje druge u ljubavi (r. r. 3-5). Pavao nas potiče da otkrijemo i koristimo se svojim darovima da bismo usavršavali druge i upućivali ih na Isusa, služeći »revno« i »radosno« (r. r. 6-8).

Bog je svakome od nas dao duhovne darove, talente, vještine i iskustva kako bismo služili iza kulisa ili u prvim redovima. I dok slavimo Njegovu kreativnost, On koristi našu jedinstvenost da širi Evanđelje i izgrađuje druge vjernike.

– Xochitl Dixon

Bože, želimo Te veličati svojim darovima.