Životne promjene

Pročitajte: Poslanica Efežanima 4:20-24

20 Ali vi tako ne upoznaste Krista, 21 ako ste o njemu doista čuli te o njemu bili poučeni, kao što je istina u Isusu. 22 S obzirom na prijašnji način života, odložite staroga čovjeka koji se raspada u prevarljivim požudama 23 i obnovite se duhom svojega uma. 24 Obucite novoga čovjeka koji je stvoren po Bogu, u pravdi i svetosti istine.

Obucite novoga čovjeka koji je stvoren po Bogu, u pravdi i svetosti istine.

Efežanima 4:24

STEPHEN je odrastao u opasnoj četvrti istočnog Londona i počinio prvo krivično djelo s deset godina. Rekao je: »Ako svi prodaju drogu i kradu i varaju, onda ćete to raditi i vi. To je samo način života.« Ali kad je imao dvadeset godina sanjao je nešto što će ga promijeniti: »Čuo sam Boga kako kaže: ‘Stephen, ideš u zatvor zbog ubojstva.’« Taj živopisni san poslužio je kao upozorenje, okrenuo se Bogu i primio Isusa kao svog Spasitelja – i Duh Sveti je promijenio njegov život.

Stephen je osnovao udrugu u kojoj kroz sport uče djecu disciplini, poštenju i poštovanju. A uspjeh koji vidi dok se moli s djecom i trenira ih, pripisuje Bogu.

Tražeći Boga i ostavljajući za sobom svoju prošlost, mi – poput Stephena – slijedimo Pavlov nalog Efežanima: »S obzirom na prijašnji način života, odložite staroga čovjeka koji se raspada… Obucite novoga čovjeka koji je stvoren po Bogu« (r. r. 22,24). Svi vjernici prihvaćaju taj kontinuirani proces dok molimo Boga da nas po Svetome Duhu učini sličnijima sebi.

Stephen je rekao: »Vjera je bila ključna za promjenu moga života.« Odnosi li se to i na vas?

– Amy Boucher Pye

Isuse, Ti si živ i djeluješ u svijetu i u našem životu. Pomogni nam da svakim danom postajemo sličniji Tebi ostavljajući za sobom svoje staro ja.