»Samo radno mjesto!«

Pročitajte: Poslanica Efežanima 1:15-23

15 Zato i ja, čuvši za vašu vjeru u Gospodinu Isusu i ljubav prema svima svetima, 16 ne prestajem zahvaljivati za vas i spominjati se vas u svojim molitvama. 17 Molim da Bog Gospodina našega Isusa Krista, Otac slave, dade vama Duha mudrosti i objave, da ga spoznate. 18 Neka rasvijetli oči vašega srca da biste upoznali koja je nada u njegovu pozivu i koje je bogatstvo njegove slavne baštine u svetima; 19 i koja je obilna veličina njegove sile prema nama koji vjerujemo po djelovanju jake njegove sile. 20 Nju je djelotvorno pokazao u Kristu, kad ga uskrisi od mrtvih i posadi sebi s desne strane na nebesima, 21 nad svako Poglavarstvo i Vlast, i Silu, i Gospodstvo, i nad svako ime što se naziva ne samo na ovome svijetu nego i u budućem. 22 I sve podloži pod njegove noge, njega dade za glavu nad svom Crkvom, 23 koja je njegovo tijelo, punina onoga koji sve ispunjava u svemu.

Neka rasvijetli oči vašega srca da biste upoznali koja je nada u Njegovu pozivu i koje je bogatstvo Njegove slavne baštine u svetima.

Efežanima 1:18

DIVEĆI se zelenim brežuljcima u Lancashireu u sjevernoj Engleskoj, primijetila sam kamene ograde koje okružuju ovce raštrkane po pašnjacima. Prozračni bijeli oblaci plovili su po vedrom nebu. Duboko sam udahnula, upijajući prizor. Kad sam to spomenula ženi koja je radila u centru za obnovu u kojemu sam boravila, rekla je: »Znate, nisam to primjećivala dok mi gosti nisu to rekli. Godinama živimo ovdje i kada smo bili zemljoradnici, to je bilo »samo radno mjesto!»

Vrlo lako propuštamo darove koji su nam pred nosom, osobito ljepotu koja je dio našega svakodnevnog života. Često propuštamo i prekrasne načine na koje Bog svakodnevno radi u i oko nas. Ali možemo zamoliti Božjeg Duha da nam otvori duhovne oči kako bismo mogli razumjeti kako On djeluje, kao što je apostol Pavao napisao u pismu Efežanima. Čeznuo je da im Bog da »Duha mudrosti i objave« da Ga spoznaju (r. 17). Molio se da Bog »rasvijetli oči« njihovih srca kako bi upoznali nadu i veličinu »Njegove slavne baštine« (r. r. 18,19).

Duh Sveti može nam otkriti Njegovo djelovanje u nama i kroz nas. S Njim možemo ono što se nekad čini kao »radno mjesto« shvatiti kao mjesto koje pokazuje Njegovu slavu.

– Amy Boucher Pye

Isuse, obasjaj nas svojim svjetlom i otvori naše oči i srce kako bismo bolje razumjeli Tvoju dobrotu i milost.