Molitve u stogu sjena

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 1:8-11

8 Doista, braćo, nećemo vam zatajiti našu nevolju koja nas je zadesila u Aziji, kad smo bili preko mjere i preko snage opterećeni, tako da smo već očajavali za život. 9 Da, sami u sebi spremili smo se na smrtnu osudu, kako se ne bismo uzdali u sebe, nego u Boga koji uskrisava mrtve. 10 On nas je izbavio od strahovite smrtne opasnosti i izbavljat će nas. U njega se uzdamo da će nas i dalje izbavljati, 11 jer nam i vi pomažete molitvom da mnogi zahvale Bogu za milost koja nam je udijeljena po mnogima, zbog vas.

… jer nam i vi pomažete molitvom.

2 Korinćanima 1:11

SAMUEL Mills i četvorica njegovih prijatelja često su se okupljali i molili Boga da pošalje više ljudi spremnih naviještati Isusovu radosnu vijest. Jednoga dana 1806., nakon povratka s jednog od molitvenih sastanka, uhvatilo ih je grmljavinsko nevrijeme pa su se sklonili u stog sjena. Nakon tog događaja njihovo je tjedno molitveno okupljanje postalo poznato kao Haystack Prayer Meeting (Molitveni sastanak u stogu sjena). Bio je to početak globalne misije. U znak sjećanja na taj povijesni događaj na koledžu Williams u SAD-u stoji spomenik stogu sijena i tome što Bog može učiniti zbog molitve.

Naš nebeski Otac je sretan kad mu Njegova djeca dolaze sa zajedničkom molbom. To je kao obiteljsko okupljanje na kojemu smo ujedinjeni s istom svrhom i dijelimo zajednički teret.

Apostol Pavao priznaje da mu je Bog pomagao zahvaljujući molitvama drugih kad je bio u opasnosti: »U Njega se uzdajemo da će nas i dalje izbavljati…« Bog je odlučio upotrijebiti naše molitve – osobito zajedničke molitve – kako bi ostvario svoje nakane u svijetu. Nije čudo da u sljedećem retku nastavlja: »… da mnogi zahvale Bogu za milost koja nam je udijeljena po mnogima, zbog vas« (r. r. 10,11.)

Zato, molimo se zajedno kako bismo se zajedno mogli radovali u Božjoj dobroti.

– Poh Fang Chia

Kada se molimo zajedno, radimo zajedno.