Cilj i svrha

Pročitajte: Djela apostolska 20:17-24

17 A iz Mileta posla u Efez i dozva starješine Crkve. 18 I kad dođoše k njemu, reče im: »Vi znate, od prvoga dana kad dođoh u Aziju, kako sam stalno bio s vama, 19 služeći Gospodinu sa svom poniznošću i sa suzama, usred kušnja koje me snađoše od židovskih zasjeda. 20 Nisam ništa propustio kazati što je korisno, nego sam javno i po kućama učio, 21 zaklinjući Židove i Grke da se obrate Bogu i vjeruju u Gospodina našeg Isusa Krista.
22 I sada evo Duh me veže te idem u Jeruzalem ne znajući što će mi se u njemu dogoditi, 23 osim što mi Duh Sveti po svim gradovima svjedoči da me u Jeruzalemu čekaju okovi i nevolje. 24 Ali ja ne marim za svoj život, samo da završim svoju trku i službu koju primih od Gospodina Isusa, da posvjedočim evanđelje Božje milosti.

Ali ja ne marim za svoj život, samo da završim svoju trku i službu koju primih od Gospodina Isusa.

Djela ap. 20:24

POČETKOM studenoga 2018. godine Colin O’Brady učinio je nešto što nije učinio nitko prije njega. Vukući saonice s opremom i namirnicama prešao je Antarktiku potpuno sam – ukupno 1500 kilometara u 54 dana. Bilo je to zahtjevno putovanje predanosti i hrabrosti.

Govoreći o vremenu koje je proveo sam tako zastrašujuće daleko, okružen ledom i hladnoćom, O’Brady je rekao: »Cijelo vrijeme sam bio zaokupljen nekom aktivnošću, usredotočen na cilj, istodobno dopuštajući svome umu da razmišlja o dubokih istinama koje sam naučio na tome putovanju.«

Za nas koji smo svoje pouzdanje stavili u Isusa, ta nam se izjava može činiti poznatom. Vrlo je nalik našem pozivu kao vjernika: usredotočeni na cilj živjeti na način koji slavi (veliča) Boga i otkriva Ga drugima. U citiranom retku Pavao, komu opasna putovanja nisu bila strana, kaže: »Ali ja ne marim za svoj život, samo da završim svoju trku i službu koju primih od Gospodina Isusa – da posvjedočim evanđelje Božje milosti.«

Dok napredujemo u svojem odnosu s Isusom, imajmo na umu svrhu svoga putovanja i ostanimo na tom putu do dana kada ćemo vidjeti svog Spasitelje licem u lice.

– Dave Branon

Nebeski Oče, pomogni nam da Te častimo svime što činimo i tako ohrabrujemo druge da putuju s Tobom.