Ponovni susret

Pročitajte: Otkrivenje 21:1-7

1 Vidjeh novo nebo i novu zemlju, jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, ni mora više nema. 2 I vidjeh sveti grad, novi Jeruzalem, gdje silazi od Boga s neba, opremljen kao zaručnica, ukrašena svojemu zaručniku. 3 I začuh jaki glas s prijestolja gdje govori:
»Evo Božjega šatora među ljudima,
i prebivat će s njima,
i oni će biti njegov narod,
a sam će Bog biti s njima njihov Bog.
4 I obrisat će Bog svaku suzu s njihovih očiju,
i više ne će biti smrti,
ni tuge, ni vike, ni boli ne će više biti,
jer prvo prođe.«
5 I reče onaj koji je sjedio na prijestolju:
»Evo činim sve novo.«
I reče mi:
»Napiši: ove su riječi vjerne i istinite.«
6 I reče mi:
»Gotov je. Ja sam Alfa i Omega:
početak i svršetak.
Ja ću žednome dati
iz izvora žive vode besplatno.
7 Onaj koji pobijedi baštinit će ovo,
i bit ću mu Bog, a on će meni biti sin.

Evo Božjega šatora među ljudima, i prebivat će s njima.

Otkrivenje 21:3

MALENI je dječak uzbuđeno otvorio veliku kutiju svoga tate za kojeg je mislio da neće doći kući iz vojske na proslavu njegovog rođendana. Unutar kutije bila je još jedna kutija umotana kao dar, a u njoj je bio komad papira na kojemu je pisalo: »Iznenađenje!« Zbunjen, dječak je podigao pogled – baš kad je njegov otac ušao u sobu. Suznih očiju potrčao mu je u naručje uzvikujući: »Tata, nedostajao si mi, volim te!«

Taj dirljiv i radostan susret za mene je slika biti 21. poglavlja Otkrivenja, opis veličanstvenog trenutka kada Božja djeca vide svoga ljubljenog Oca licem u lice – u potpuno novom i obnovljenom stvorenju. Tamo će Bog obrisati »svaku suzu s njihovih očiju« (r. 4). Više neće biti tuge jer će biti sa svojim nebeskim Ocem nakon što je jaki glas s prijestolja viknuo: »‘Evo stana’ Božjega među ljudima! ‘On će stanovati s njima’« (r. 3, K. S.).

Postoji nježna ljubav i radost koje Isusovi sljedbenici već uživaju s Bogom, kao što piše u Prvoj Petrovoj poslanici: »Njega ljubite, a ne vidjeste Ga. U Njega vjerujete, iako Ga još ne gledate. Uz to se radujete neiskazanom i proslavljenom radošću« (1:8). Zamislite tu nevjerojatnu, preplavljujuću radost kad vidimo Onoga koga smo voljeli i čeznuli za time da nas primi u svoje naručje !

– Alyson Kieda

Željno čekamo susret s Tobom, Bože, a do tada pomogni nam da Ti služimo.