Spojeni na struju

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 15:5-8

5 Ja sam čokot, vi loze. Tko ostaje u meni, i ja u njemu, on rodi mnogi rod, jer bez mene ne možete ništa učiniti. 6 Tko u meni ne ostane, izbacit će se napolje kao loza, i osušit će se; pokupit će je i baciti u oganj, i gorjet će. 7 Ako ostanete u meni, i moje riječi ostanu u vama, što god hoćete tražite i bit će vam. 8 Time se proslavlja moj Otac: da rodite puno roda i budete moji učenici.

Ja sam čokot, vi loze. Tko ostaje u Meni, i Ja u njemu, on rodi mnogi rod, jer bez Mene ne možete ništa učiniti.

Ivan 15:5

ODLIČNO! Svjetiljka mi se činila savršenom za moju radnu sobu – odgovarajuća boja, veličina i cijena. No, kada sam ju kod kuće uključila u struju, nije se dogodilo ništa. Nije svijetlila. »Nema problema«, uvjeravao me je moj suprug. »Popraviti ću to bez problema.« Rastavio je svjetiljku i odmah vidio u čemu je problem. Žice u utikaču nisu bile dobro pričvršćene. Bez spojenosti na izvor struje, ‘savršena’ lijepa svjetiljka bila je beskorisna.

Isto vrijedi i za nas. Isus je rekao svojim učenicima: »Ja sam trs, vi ste mladice. Tko ostaje u meni i Ja u njemu, rodi mnogo roda.« Zatim je dodao: »Jer bez Mene ne možete ništa učiniti« (r. 5, K. S.).

To im je govorio u kraju poznatom po vinogradima, tako da su odmah razumjeli o čemu govori. Vinova loza je izdržljiva biljka, a njezine grane podnose drastično savijanje i obrezivanje. Međutim, ako ih odsijeku s čokota, izvora života, beskorisne su. Tako je i s nama.

Dok smo povezani s Isusom i puštamo da Njegove riječi prebivaju u nama, povezani smo s izvorom – samim Kristom. »Time se proslavlja moj Otac«, kaže Isus, »da rodite puno roda i budete Moji učenici« (r. 8). Za tako bogati urod potrebna je hrana. Bog nam ju daje kroz Bibliju i svoju ljubav!

– Patricia Raybon

Nemojte oklijevati, spojite se i neka struja poteče.