Je li Bog tu?

Pročitajte: Izaija 8:16-18

16 Ja ću sačuvati svjedočanstvo, zapečatiti objavu u svojim učenicima. 17 Čekat ću Gospodina, koji sakriva svoje lice od Jakovljeve kuće, i pouzdat ću se u njega. 18 Evo, ja i djeca koju mi je darovao Gospodin, postavljeni smo za znak i znamenje u Izraelu od Gospodina nad vojskama koji stanuje na gori Sionu.

Čekat ću Gospodina, koji sakriva svoje lice od Jakovljeve kuće, i pouzdat ću se u Njega.

Izaija 8:17

LELA je umirala od karcinoma, a njezin suprug Timothy nije mogao razumjeti zašto Bog dopušta da njegova žena pati. Vjerno Mu je služila kao vjeroučiteljica i mentorica mnogima. »Zašto si dopustio da se to dogodi?« vapio je. Ipak, Timothy je i dalje vjerno slijedio Boga.

»Pa zašto još uvijek vjeruješ u Boga?« iskreno sam ga upitao. »Što te sprječava da Mu okreneš leđa?«

»Zbog onoga što se dogodilo prije«, odgovorio je Timothy. Iako sada nije mogao ‘vidjeti’ Boga, prisjetio se vremena kada mu je Bog pomagao i štitio ga. Bilo je i znakova da je Bog još uvijek tu i brine se o njegovoj obitelji. »Znam da će se Bog u koga vjerujem pokazati na svoj način«, rekao je.

U Timothyjevim riječima odzvanja Izaijino povjerenje u Boga (r. 17). Čak i kad nije mogao osjetiti Božju prisutnost dok je njegov narod strahovao od neprijatelja, Izaija kaže »čekat ću Gospodina« (r. 17). Vjerovao je u Boga zbog znakova njegove stalne prisutnost (r. 18).

Postoje trenuci kad će nam se činiti da Bog nije s nama u našim nevoljama. Tada ovisimo o Njegovu djelovanju u našem životu, u prošlosti i u sadašnjosti. Oni su vidljivi podsjetnici na nevidljivog Boga – Boga koji je uvijek s nama i odgovorit će u svoje vrijeme i na svoj način.

– Leslie Koh

Oče, želimo Ti vjerovati i kad nam je teško vjerovati.