Vaš ugled?

Pročitajte: Poslanica Efežanima 5:8-14

8 Doista, bili ste nekada tama, a sada ste svjetlo u Gospodinu. Kao djeca svjetla živite! 9 Plod je svjetla svaka dobrota, pravda i istina. 10 Odlučite se za ono što je Gospodinu ugodno! 11 Nemojte pristajati uz jalova djela tame, nego ih, štoviše, raskrinkavajte! 12 Jer ono što se potajno zbog njih zbiva, sramota je i govoriti. 13 A sve što se razobličuje, svjetlo osvjetljava; što je pak osvijetljeno, svjetlo je. 14 Zato se kaže:
»Ustani ti koji spavaš
i uskrsni od mrtvih,
i obasjat će te Krist!«

Doista, bili ste nekada tama, a sada ste svjetlo u Gospodinu. Kao djeca svjetla živite!

Efežanima 5:8

NA lokalnim srednjoškolskim sportskim natjecanjima Ted je bio najveći i najglasniji navijač na tribinama. Prije nego što ga je degenerativna bolest potpuno uništila, bio je stasao mladić visok 198 cm i težak 131,5 kilograma. Tedovo skandiranje blueblue(boja sveučilišta) na školskim utakmicama postalo je legendarno, a on je zaradio nadimak »Big Blue«..

No Tedov ugled nije bio samo rezultat njegove velike podrške sveučilišnim momčadima. Nije to bilo ni zbog ovisnosti o alkoholu, tijekom srednjoškolskog razdoblja. Ne, ostat će zapamćen po ljubavi prema Bogu i obitelji, po svojoj velikodušnosti i ljubaznost. Opraštajući se od njega na četverosatnoj službi i prisjećajući se njegova život, osoba za osobom svjedočila je o veselom mladiću u čijem se životu zrcalio Krist, koji je iz tame bio spašen Isusovom snagom.

U 5. poglavlju Poslanice Efežanima apostol Pavao podsjeća je vjernike da su nekada bili tama, i potom dodaje: »a sada ste svjetlo u Gospodinu. Kao djeca svjetla živite!« (r. 8) To je poziv za svakoga tko vjeruje u Isusa. Djeca svjetla, poput Teda, imaju mnogo toga ponuditi onima koje je progutala tama ovoga svijeta. Treba izbjegavati »jalova djela tame« (r. 3-4,11). Ovaj svijet žudi za vjerodostojnim svjedočanstvom onih koje je Isus obasjao (r. 14).

– Arthur Jackson

Oče, osvijetli kroz nas tamna mjesta ovoga svijeta.