Božja snaga

Pročitajte: Psalam 121

1 Podižem oči svoje prema gorama,
odakle će mi doći pomoć.
2 Pomoć mi dolazi od Gospoda
koji stvori nebo i zemlju.
3 Ne će on dati da posrne tvoja noga!
Ne će zadrijemati čuvar tvoj.
4 Ne, ne će zadrijemati,
ne će zaspati čuvar Izraela.

5 Gospod je čuvar tvoj,
Gospod je sjena tvoja s desne tvoje.
6 Danju ti sunce ne će nauditi,
niti mjesec u noći.

7 Gospod će te čuvati od svakoga zla,
on će čuvati život tvoj.
8 Gospod će čuvati tvoj izlazak
i povratak od sada i dovijeka.

Pomoć mi dolazi od Gospoda koji stvori nebo i zemlju.

Psalam 121:2

REBECCI i Russellu liječnici su rekli da ne mogu imati djecu. Ali Bog je imao druge planove – i deset godina poslije Rebecca je začela. Trudnoća je bila uobičajena; a kad su počeli trudovi, par je uzbuđeno odjurio u bolnicu. Sati trudova postajali su sve duži i snažniji, a Rebeccino tijelo još uvijek nije bilo spremno za porođaj. Liječnik je konačno zaključio da treba napraviti hitni Carski rez. Rebecca, sva prestrašena, počela je plakati. Bojala se za svoje djetešce i za sebe. Liječnik ju je umirivao riječima: »Dat ću sve od sebe, ali molit ćemo se Bogu jer On može učiniti više.« Molilo se s Rebeccom, a petnaest minuta poslije rodio se Bruce, zdrav dječačić.

Taj je liječnik znao da ovisi o Bogu i njegovoj moć. Priznao je da su mu, usprkos obrazovanju i vještini za tu operaciju potrebne Božja mudrost, snaga i pomoć.

Ohrabrujuće je čuti kad vrlo obrazovani ljudi, ili bilo tko, prepozna da trebaju njega – jer, iskreno, svi ga trebamo. On je Bog; mi nismo. Samo on »može sve učiniti obilnije nego što molimo ili mislimo, po sili koja djeluje u nama« (Efežanima 3:20). Imajmo ponizno srce da učimo od njega i da mu vjerujemo jer on »može obilnije« nego što bismo mi ikada mogli.

– Anne Cetas

Trebamo te, tvoju mudrost i moć, Bože, za odluke, za ono što radimo, odnose – za cjelokupni život.