Istinom pobijedimo laži

Pročitajte: Mudre izreke 30:5-8

5 Čuje li ih mudrac, u znanju će porasti;
razum će sebi steći životnu mudrost.
6 Razumjet će govor izreke i prispodobe,
riječi i zagonetke mudraca.
7 Strah je Gospodnji najviša spoznaja;
samo luđaci preziru mudrost i stegu.
8 Slušaj, sine moj, pouku svojega oca!
Ne cijeni malo naputak svoje majke!

Svaka je riječ Božja čista istina. On je štit onima koji se u njemu kriju.

Izreke 30:5

STAVILA sam Bibliju na propovjedaonicu i zagledala se u nestrpljiva lica koja su čekala da započnem. Molila sam se i pripremala. Zašto nisam mogla progovoriti?

Bezvrijedna si. Nitko te nikada neće slušati, pogotovo ako zna tvoju prošlost. Bog te nikada ne bi upotrijebio. Urezane u moje srce i um, te su riječi, izgovorene na razne načine tijekom mog života, razbuktale desetogodišnji rat protiv laži u koje sam tako lako povjerovala. Iako sam znala da te riječi nisu istinite, činilo se da nisam mogla pobjeći od svoje nesigurnosti i strahova. Konačno sam otvorila svoju Bibliju.

Otvorila sam Mudre izreke 30:5, polako udahnula i izdahnula i počela naglas čitati: »Svaka je Božja riječ prokušana, štit onima koji se u nj uzdaju« (K. S.). Zatvorila sam oči kad me preplavio mir i započela svoje svjedočanstvo.

Mnogi od nas iskusili su paralizirajuću snagu negativnih riječi ili mišljenja drugih o nama. Međutim, Božje riječi su »čista istina«, prokušane su, besprijekorne, savršeno pouzdane. Kad smo u iskušenju da povjerujemo u razorne ideje koje uništavaju našu vrijednost ili svrhu kao Božje djece, Božja trajna i nepogrešiva ​​istina štiti naš um i naše srce. Stoga ponovimo sa psalmistom: »Sjetim se tvojih sudova od davnine, Gospode, i to me utješi« (Psalam 119:52).

– Xochitl Dixon

Pobijedimo laži o Bogu, sebi i drugima istinom Božjom.