Dostupno svima

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 7:13-14

13 Uđite na uska vrata! Jer su široka vrata i širok je put koji vodi u propast i vrlo mnogi njim idu. 14 Kako su uska vrata i tijesan je put što vodi u život i samo ih ga malo nalazi!

Kako su uska vrata i tijesan je put što vodi u život i samo ih ga malo nalazi!

Matej 7:14

S mosta izgrađenog na malom karipskom otoku Eleuthera posjetitelji se mogu diviti oštrom kontrastu između uzburkanih tamnoplavih voda Atlantskog oceana i mirnih tirkiznih voda Karipskog mora. S vremenom su oluje isprale dio zemlje koji je nekada bio obilježen prirodnim kamenim lukom. Most od stakla koji danas služi kao turistička atrakcija na Eleutheri poznat je kao »najuže mjesto na zemlji«.

Biblija opisuje vrata i put koji vode u vječni život kao uzak »i samo ih ga malo nalazi« (r. 14). Vrata su mala jer je Bog Sin jedini most koji snagom Duha Svetoga može pomiriti palog čovjeka i Boga Oca (r. 13,14; Ivan 10:7-9; 16:13). Međutim, Sveto pismo također kaže da će vjernici iz »svakoga plemena, i jezike, puka, i naroda« moći ući u nebo i poklonit će se Kralju nad Kraljevima i stajati zajedno kod njegova prijestolja (Otkrivenje 5:9). Ta zadivljujuća slika suprotnosti i jedinstva uključuje sve Božje predivno različite ljude.

Iako smo svojim grijehom odvojeni od Boga, svaka osoba koju je Bog stvorio pozvana je ući u vječnost na nebu koračajući tim uskim putem pomirenja kroz osobni odnos s Kristom.

– Xochitl Dixon

Isusova žrtva na križu, uskrsnuće i uznesenje na nebo radosna su vijest, dostupna svima. Navijestimo ju danas i svakoga dana.