Pozvani

Pročitajte: Poslanica Rimljanima 1:1-6

1 Pavao, sluga Isusa Krista, pozvan za apostola, izabran za evanđelje Božje 2 koje je Bog unaprijed obećao preko svojih proroka u Svetim Pismima, 3 o svojemu Sinu, koji je po tijelu od Davidova roda, 4 a određen da bude silan Sin Božji, Duhom svetosti, po uskrsnuću od mrtvih; o Isusu Kristu, Gospodinu našemu. 5 Preko njega primismo milost i apostolstvo da poslušnoj vjeri privodimo sve poganske narode na čast njegovu imenu. 6 Među njima ste i vi, pozvanici Isusa Krista.

Pavao, sluga Isusa Krista, pozvan za apostola, izabran za evanđelje Božje.

Rimljanima 1:1

VOZILA na tri kotača na Šri Lanki, poznatija kao ‘tuk-tuk’, mnogima su izvrstan način prijevoza. Lorraine, stanovnica glavnoga grada Colomba, shvatila je da su oni i misijsko polje. Uskočivši jednoga dana u tuk-tuk, upoznala je ljubaznog vozača koji se rado upustio u razgovor o vjeri. Sljedeći put, rekla je, razgovarat će s vozačem o Radosnoj vijesti.

Poslanica Rimljanima započinje tako što se Pavao izjasnio kao »određen za Evanđelje Božje« (r. 1, K. S.). Grčka riječ za »evanđelje« je evangelion, što znači »radosna vijest«. Pavao je govorio da je njegova svrha navijestiti Božju Radosnu vijest.

Koja je to radosna vijest? U Poslanici Rimljanima 1:3 čitamo da se Božje evanđelje odnosi na njegova Sina. Radosna vijest je Isus! Bog je taj koji želi reći svijetu da nas je Isus došao spasiti od grijeha i smrti, a nas je izabrao da budemo njegov način komunikacije. Kakva krotkost!

Podijeliti Radosnu vijest povlastica je koja je dana svim vjernicima u Isusa. »Preko njega primismo milost« pozivati druge na ovu vjeru (r. 5,6). Prenosimo uzbudljivu vijest Evanđelja onima oko sebe, bilo u tuk-tuku ili gdje god se nalazimo. Pokušajmo, poput Lorraine, tražiti prilike u svom svakodnevnom životu da drugima govorimo o Isusu.

– Asiri Fernando

Isuse, neka nam tvoj Duh da hrabrosti i ljubavi da danas navijestimo radosnu vijest o tebi.