Nepokolebljiva vjera

Pročitajte: Evanđelje po Mateju 6:19-24

19 Ne sabirite sebi blaga na zemlji, gdje ga uništava moljac i rđa, gdje kradljivci obijaju i kradu! 20 Sabirite sebi blago u nebu gdje ga ne uništava ni moljac ni rđa, gdje kradljivci ne obijaju i ne kradu! 21 Jer gdje je tvoje blago, ondje je i tvoje srce.
22 Oko je svjetiljka tvome tijelu. Ako je tvoje oko zdravo, onda sve tvoje tijelo ima svjetlo. 23 Ako je tvoje oko bolesno, onda je sve tvoje tijelo u tami. Ako je dakle svjetlo u tebi tama, kako li će biti onda velika tama!
24 Nitko ne može služiti dva gospodara. Ili će jednoga mrziti i drugoga ljubiti, ili će uz jednoga prianjati i drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i mamoni.

Ako tko i obiluje, njegov život nije ipak osiguran njegovim imanjem.

Luka 12:15

NAKON što mu je umro tata, Kevin je došao u dom za stare i nemoćne da uzme njegove stvari. Predali su mu dvije male kutije. Toga je dana shvatio da doista nije potrebno mnogo stvari da bi čovjek bio sretan.

Njegov otac Larry bio je bezbrižan, uvijek nasmiješen i spreman ohrabriti druge. Razlog njegove sreće bilo je nešto što nije stalo u kutiju: nepokolebljiva vjera u svog Otkupitelja, Isusa.

Isus nas potiče da sabiremo »sebi blago u nebu« (Matej 6:20). Nije rekao da ne možemo imati kuću ili kupiti automobil, štedjeti za budućnost ili posjedovati neke stvari. Pozvao nas je da ispitamo što je u središtu našeg srca. Što je bilo u središtu Larryjeva života. Ljubio je Boga ljubeći druge. Šetao bi gore-dolje hodnicima doma u kojemu je živio i pozdravljao i ohrabrivao one koje bi sreo. Ako je netko bio u suzama, utješio bi ga, saslušao ili se pomolio. Njegov je um bio usredotočen da živi Bogu na čast i na dobro drugih.

Možda se želimo zapitati možemo li biti sretni s manje stvari koje nas opterećuju i odvlače od važnijih pitanja, ljubavi prema Bogu i drugima. »Jer gdje je tvoje blago, ondje je i tvoje srce« (r. 21), poručuje nam Bog. Što smatramo vrijednim, vidi se u tome kako živimo.

– Anne Cetas

Volimo te, dragi Bože, ti si naša najveća ljubav. Pokaži nam kako možemo postati sličniji tebi.