Plod prodaje sadnicu

Pročitajte: Poslanica Galaćanima 5:22-26
22 A plod je Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost 23 krotkost, umjerenost; protiv takvih nema zakona. 24 A koji pripadaju Kristu Isusu, raspeli su tijelo sa strastima i požudama. 25 Ako po Duhu živimo, i hodajmo u Duhu!
26 Ne tražimo tašte slave, ne izazivajmo jedni druge i ne zavidimo jedni drugima!

A plod je Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost, krotkost, umjerenost.

Galaćanima 5:22-23

JEDNA je žena odlučila prodavati sadnice bresaka. Razmišljala je kako to učiniti. Treba li lisnate mladice staviti u jutene vreće i poredati ih u prekrasan niz? Ili bi trebala napraviti šareni plakat koji prikazuje stablo breskve u različitim godišnjim dobima? Napokon je shvatila što stvarno prodaje sadnicu breskve. To je sam plod breskva slatkastog mirisa, prekrasne boje. Najbolji način da prodate sadnicu breskve je da prepolovite zrelu breskvu i dok vam sok kapa niz ruku, pružite krišku kupcu. Kad okusi plod, kupit će sadnicu.

Bog se otkriva svojim sljedbenicima kroz plod Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrotu, vjernost, krotkost i umjerenost (r. 22,23). Kada vjernici u Isusa pokažu takve plodove, i drugi će poželjeti te primamljive plodove i potražiti njegov Izvor.

Plod je vanjski rezultat unutarnjeg odnosa – utjecaja Duha Svetoga u našim životima. Plod je taj koji poziva druge da upoznaju Boga kojeg predstavljamo. Poput zamamnih bresaka koje se ističu između zelenog lišća stabla, plod Duha najavljuje svijetu u potrebi: »Evo hrane! Ovdje je život! Dođite i pronađite izlaz iz iscrpljenosti i malodušnosti. Dođi te i upoznajte Boga!«

– Elisa Morgan

Duše Sveti, nastavi razvijati svoje plodove u našim životima kako bi ih drugi poželjeli u svojim životima.