Dostatna milost

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 12:7-10
7 Natan odvrati Davidu: »Ti si taj čovjek. Ovako govori Gospodin, Bog Izraelov: Ja sam te pomazao za kralja nad Izraelom, i ja sam te izbavio iz Šaulove ruke. 8 Dao sam ti kuću tvog gospodara i njegove žene na tvoje krilo. Predao sam ti kuću Izraelovu i Judinu. I ako bi to bilo malo, dodao bih ti ovo i ono. 9 Zašto si prezreo Gospodnju zapovijed i učinio ono što mu nije bilo po volji? Hetita Uriju ubio si mačem i njegovu ženu uzeo sebi za ženu. Nakon što si njega dao ubiti mačem sinova Amonovih, 10 zato se ne će nikada odmaći mač od tvoje kuće! Jer si mene prezreo i uzeo ženu Hetita Urije sebi za ženu.

»Dosta ti je moja milost jer se snaga u slabosti usavršava.«

2 Korinćanima 12:9

MOJA prijateljica Martha i ja letjele smo u inozemstvo jer smo imale misijski zadatak. Ja sam bila pod velikim stresom. Moj suprug i ja imali smo pet dana da nešto smislimo prije nego što naša obitelj ostane bez kuće. Znajući moju situaciju, Martha me upitala: »Što je najgore što se može dogoditi?«

Opisala sam najgori scenarij koji sam mogla zamisliti. Njezino sljedeće pitanje potpuno me uzdrmalo: »Vjeruješ li da bi vam Bog mogao biti milostiv?«

Martina pitanja natjerala su me da se prisjetim istine koja mijenja živote: čak i ako se dogodi najgore, Bog može mojoj obitelji dati sve što nam je potrebno da izdržimo.

Kad je Pavao imao nepremostivi problem, zamolio je Boga da ga ukloni (r. 7,8). Umjesto toga, Bog mu je odgovorio: »Dosta ti je moja milost, jer se moja snaga savršeno očituje u slabosti…« (r. 9, K. S.). Naša nada nije u brzim rješenjima problema, nego u dostatnosti Božje milosti da izdržimo i ojačamo čak i u najgorim vremenima.

Pavao je otišao toliko daleko da je rekao: »Zato su mi ugodne slabosti,… jer kad sam slab, onda sam jak« (r. 10). Skupila sam hrabrost jer sam znala da će Božja milost biti dovoljna, bez obzira na ono što me čeka kad se vratim kući.

– Debbi Fralick

Oče, ti znaš što nas sve pritišće. Molimo te za snagu da izdržimo i vjerujemo ti.