Radimo sve kao Gospodinu

Pročitajte: Poslanica Kološanima 3:22-25
22 Sluge, pokoravajte se u svemu svojim tjelesnim gospodarima, ne služeći im naoko, kao da ljudima ugađate, nego iskrena srca, bojeći se Gospodina! 23 Što god činite, od srca činite kao Gospodinu, a ne kao ljudima, 24 znajući da ćete od Gospodina primiti baštinu za nagradu. Gospodinu Kristu služite! 25 Jer tko nepravdu čini, primit će što je skrivio, a nema gledanja tko je tko.

Što god činite, od srca činite kao Gospodinu, a ne kao ljudima, znajući da ćete od Gospodina primiti baštinu za nagradu.

Kološanima 3:23,24

ČASOPIS za koji sam pisala bio je vrlo poznat pa sam se trudila napisati najbolji mogući tekst i pokazati ga glavnoj urednici. Osjećajući pritisak da ispunim njezine visoke standarde, zapisivala ​​sam svoje misli i ideje. Ali koji je bio moj problem? Je li tema bila zahtjevna? Ili je moja stvarna briga bila osobna: hoće li urednica biti zadovoljna i mnome, a ne samo mojim tekstom?

Kao odgovor na naše poslovne brige, Pavao daje pouzdane upute. U pismu Kološanima pozvao je vjernike da rade ne da udovolje ljudima, nego Bogu. Kao što je apostol rekao: »Što god činite, činite od sveg srca kao Gospodinu, a ne ljudima, znajući da ćete od Gospodina primiti nagradu – baštinu« (r. 23,24, K. S.).

Razmišljajući o Pavlovoj mudrosti, možemo se prestati zamarati time što naši zemaljskih šefovi misle o nama. Poštujmo ih kao ljude i nastojmo im dati najbolje od sebe. Ali ako svoj posao radimo »kao za Gospodina« – tražeći od njega vodstvo i pomoć – on će istaknuti naše napore. Nagrada? Naši pritisci na poslu bit će manji, a naši zadaci dovršeni. Štoviše, jednog ćemo dana možda čuti: »Bravo!«

– Patricia Raybon

Oče, dok se suočavamo s pritiscima, preusmjeri naše srce i um tako da ti budeš na prvome mjestu u svemu.