Zajedno

Pročitajte: Druga poslanica Timoteju 4:9-22
9 Požuri se da dođeš brzo k meni! 10 Dema me ostavi iz ljubavi prema sadašnjemu svijetu i ode u Solun, Krescencije u Galaciju, Tit u Dalmaciju. 11 Luka je sam kod mene. Marka uzmi i dovedi sa sobom, jer mi je koristan za služenje. 12 Tihika sam poslao u Efez. 13 Kad dođeš, donesi mi kabanicu koju sam ostavio u Troadi kod Karpa, i knjige, a osobito pergamente!
14 Aleksandar, kovač, mnogo mi je zla nanio; platit će mu Gospodin po njegovim djelima. 15 Čuvaj se i ti njega, jer se je vrlo suprotstavljao našim riječima.
16 Za prve moje obrane nije mi nitko pomogao, nego su me svi ostavili; neka im se to ne uračuna! 17 Ali je Gospodin bio uza me i ojačao me da se po meni razglasi posvuda evanđeoska poruka i da je čuju svi narodi. On me izbavio iz lavljih ralja. 18 A Gospodin će me izbaviti od svakoga zla djela, i spasit će me za svoje nebesko kraljevstvo. Njemu slava u vijeke vjekova! Amen.
19 Pozdravi Prisku i Akvilu, i Oneziforovu kuću! 20 Erast je ostao u Korintu, a Trofima sam ostavio u Miletu bolesna. 21 Požuri se da dođeš prije zime!
Pozdravljaju te Eubul, Pudencije, Lino i Klaudija, i sva braća. 22 Gospodin Isus bio s duhom tvojim! Milost s vama!

Za prve moje obrane nije mi nitko pomogao, nego su me svi ostavili…

2 Timoteju 4:16

KELLY se borila s karcinomom mozga kada se pojavio COVID-19. S vremenom joj se počela nakupljati tekućina oko srca i pluća, i morala je ostati u bolnici. Zbog pandemije bile su zabranjene posjete. Njezin muž Dave odlučio je nešto poduzeti. Okupio je obitelj i prijatelje i zamolio ih da naprave velike natpise s porukama. S maskama na licima, dvadesetak ljudi stajalo je na ulici ispred bolnice držeći natpise: »NAJBOLJA MAMA!« »VOLIM TE.« »S TOBOM SMO.« Uz pomoć medicinske sestre, Kelly je došla do prozora svoje sobe. »Vidjeli smo samo masku ​​na licu i ruku koja maše«, objavio je njezin suprug na društvenim mrežama, »ali bila je to prekrasna maska ​​za lice i predivna ruka koja maše.«

Pred kraj života Pavao je čamio u tamnici i osjećao se napuštenim. Napisao je Timoteju: »Požuri se da dođeš prije zime!« (r. 21) No Pavao je znao da nije sam. »Ali je Gospodin bio uza me i ojačao me…« (r. 17). Vidimo i da je bio povezan s vjernicima koji su ga hrabrili jer piše: »Pozdravljaju te Eubul, Pudencije, Lino i Klaudija, i sva braća« (r. 21).

Stvoreni smo za život u zajednici i to nam najviše nedostaje kada smo u nevolji. Razmislite što biste mogli učiniti za nekoga tko se danas osjeća potpuno osamljenim.

– Tim Gustafson

Oče, hvala ti za utjehu Duha Svetoga i za zajednicu vjernika koje si doveo u naše živote.