Koja je naša svrha

Pročitajte: Druga poslanica Korinćanima 5:16-21
16 Zato mi odsad nikoga ne poznajemo po tijelu; ako smo Krista i poznavali po tijelu, odsad ga više ne poznajemo tako. 17 Ako je dakle tko u Kristu, on je novo stvorenje. Staro je prošlo i, gle, novo je nastalo. 18 Ali je sve od Boga koji nas pomiri sa sobom po Kristu i dade nam službu pomirenja. 19 Bog je naime u Kristu pomirio svijet sa sobom, ne uračunavši ljudske prijestupe i povjerivši nam riječ pomirenja. 20 Poslanici smo u ime Krista jer Bog po nama zove. Molimo vas u ime Krista: pomirite se s Bogom! 21 Njega koji nije znao grijeha, opteretio je za nas grijehom da mi postanemo Božja pravda u njemu.

Poslanici smo u ime Krista jer Bog po nama zove.

2 Korinćanima 5:20

KAD sam svoj život predala Kristu, želja da budem umjetnica je izblijedjela i umjesto toga otišla sam na biblijski fakultet s ciljem da postanem misionarka. Tamo su me zamolili da naslikam tri ogromna murala. Bog je omogućio da na fakultetu započnem umjetničku karijeru! Kad god sada slikam murale, molim se za prilike da nekome govorim o Kristu. Ispostavilo se da umjetnici i misionari i nisu toliko različiti.

Nakon završetka fakulteta bila sam majka i domaćica, učiteljica likovne kulture, spremačica u hotelu, voditeljica biblijskog studija i spisateljica. No moja je svrha uvijek bila ista. Kao što Pavao objašnjava: »Prema tome, mi vršimo poslaničku službu u ime Krista…« (r. 20, K. S.). Bog je svakome od nas objavio da je »u Kristu pomirio svijet sa sobom« kako bismo bili živa pozivnica drugima da se pomire s njim (r. 19).

Kako kao roditelji možemo aktivno upoznati svoju djecu s Isusom? Kako bi izgledalo kada bismo donijeli njegovu ljubav i dobrotu na svoja radna mjesta? Koliko često molimo za priliku da govorimo o svojoj vjeri svojoj obitelji ili prijateljima? Ne moramo biti misionari kako bismo poruku da je Bog »pomirio svijet sa sobom« nosili sa sobom kamo god išli.

Bez obzira na zvanje ili životnu dob, Bog nam je dao »službu pomirenja« (r. 18). Njegovi smo veleposlanici, stoga tražimo prilike da prenesemo poruku koja nam je povjerena.

– Debbi Fralick

Budimo dobri veleposlanici Božjega kraljevstva.