Neizreciva bogatstva

Pročitajte: Poslanica Rimljan. 11:33-36
33 O dubino bogatstva i mudrosti i znanja Božjega! Kako su nedokučivi njegovi sudovi i neistraživi njegovi putovi!
34 »Jer tko upozna Gospodnju misao?
Ili tko mu bi savjetnik?
35 Ili tko mu unaprijed što dade,
da bi mu trebalo biti vraćeno?«
36 Jer je od njega i po njemu i u njemu sve. Njemu slava u vijeke! Amen.

O dubino bogatstva i mudrosti i znanja Božjega!

Rimljanima 11:33

U orbiti između Marsa i Jupitera kreće se planetoid 16 Psyche vrijedan bilijune i bilijune funta. Znanstvenici kažu da se sastoji od metala neizmjerne vrijednosti, kao što su zlato, željezo, nikal i platina. Zemljani za sada ne razmišljaju o korištenju toga rudnog bogatstva, ali planiraju slanje sonde kako bi proučili tu dragocjenu stijenu.

Neizrecivo bogatstvo izvan dosega može biti i primamljivo i frustrirajuće. Međutim, s vremenom će sigurno biti onih koji će pokrenuti zanimanje za rudno bogatstvo 16 Psyche.

Ali što je s bogatstvom koje nam je nadohvat ruke? Ne bi li svi posegnuli za njim? Pišući crkvi prvog stoljeća u Rimu, apostol Pavao je govorio o dostižnim bogatstvima – onima koje nalazimo u odnosu s Bogom. Napisao je: »Kako je neizmjerna njegova mudrost, znanje i bogatstvo« (Novi zavjet živim riječima). Teolog James Denney opisao je to kao »neistraživo bogatstvo ljubavi koje omogućuje Bogu da čini… mnogo više od zadovoljavanja (velikih potreba) svijeta«.

Nije li to ono što nama treba – čak i više od grumena zlata s nekoga dalekog planetoida? Uz Božju pomoć možemo crpiti bogatstvo Božje mudrosti i znanja koje se nalazi u Svetom pismu. Neka nas Bog potakne da posegnemo u ta bogatstva kako bismo ga bolje upoznali i cijenili.

– Dave Branon

Bože, pomogni nam tražiti bogatstvo u tvojoj mudrosti, znanju i tvojim putevima dok te nastojimo slijediti.