Božje ruke su otvorene

Pročitajte: Prva Ivanova poslanica 1:5-10
5 A ovo je navještaj koji smo čuli od njega i navješćujemo vama: Bog je svjetlo i u njemu nema nikakve tame. 6 Ako kažemo da imamo zajedništvo s njim, a hodimo u tami, lažemo i ne činimo istine. 7 Ako li u svjetlu hodimo, kao što je on u svjetlu, imamo zajedništvo jedni s drugima, i krv Isusa, njegova Sina, čisti nas od svakoga grijeha. 8 Ako kažemo da grijeha nemamo, sami sebe varamo, i istine nema u nama. 9 Ako priznajemo svoje grijehe, on je vjeran i pravedan, da nam oprosti grijehe i očisti nas od svake nepravde. 10 Ako kažemo da nismo sagriješili, činimo ga lašcem, i njegova riječ nije u nama.

Ako priznajemo svoje grijehe, on je vjeran i pravedan, da nam oprosti grijehe i očisti nas od svake nepravde.

1 Ivanova 1:9

BACILA sam pogled na telefon, namrštila se i uzdahnula. Briga mi je naborala čelo. Prijateljica i ja imale smo ozbiljne nesuglasice oko problema s našom djecom i znala sam da ju moram nazvati i ispričati se. Nisam to željela učiniti jer su nam se gledišta razilazila, no znala sam da nisam bila ljubazna ni ponizna kad smo zadnji put razgovarale.

Pripremajući se za telefonski poziv, pitala sam se što ako mi ne oprosti. Što ako ona ne želi nastaviti naše prijateljstvo? Upravo tada mi je na pamet pao tekst pjesme i vratio me u trenutak kada sam Bogu priznala svoj grijeh u toj situaciji. Osjetila sam olakšanje jer sam znala da mi je Bog oprostio i oslobodio me krivnje.

Ne možemo kontrolirati kako će ljudi reagirati kada pokušamo riješiti probleme u odnosima. Sve dok priznajemo svoj dio, ponizno tražimo oprost i činimo sve potrebne promjene, možemo prepustiti Bogu da upravlja iscjeljenjem. Čak i ako moramo trpjeti bol neriješenih ‘ljudskih problema’, mir s njim uvijek je moguć. Božje su ruke raširene i on čeka da nam pokaže milost i milosrđe koje trebamo. »Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan: oprostit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti« (r. 9, K. S.).

– Jennifer Benson Schuldt

Bože, podsjeti nas na svoju beskrajnu milost. Pomogni nam da budemo ponizni i tebi predamo svoje odnose.