Sve za Isusa

Pročitajte: Poslanica Kološanima 3:15-24
15 Neka Kristov mir vlada u vašim srcima, na koji ste i pozvani u jednome tijelu. Budite zahvalni! 16 Kristova riječ neka prebiva u vama obilato. U svakoj mudrosti poučavajte i urazumljujte jedni druge psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama. Zahvalno pjevajte u svojim srcima Bogu. 17 Što god činite riječju ili djelom, sve činite u ime Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu.
18 Žene, budite podložne svojim muževima kao što treba u Gospodinu! 19 Muževi, ljubite svoje žene i ne budite osorni prema njima. 20 Djeco, slušajte svoje roditelje u svemu, jer je to ugodno u Gospodinu! 21 Očevi, ne razdražujte svoje djece, da ne budu malodušna. 22 Sluge, pokoravajte se u svemu svojim tjelesnim gospodarima, ne služeći im naoko, kao da ljudima ugađate, nego iskrena srca, bojeći se Gospodina! 23 Što god činite, od srca činite kao Gospodinu, a ne kao ljudima, 24 znajući da ćete od Gospodina primiti baštinu za nagradu. Gospodinu Kristu služite!

Što god činite riječju ili djelom, sve činite u ime Gospodina Isusa,…

Kološanima 3:17

KAD je Jeffu bilo četrnaest godina, mama ga je odvela u posjet poznatom pjevaču. Na početku svoje karijere glazbenik je tijekom turneja živio životom punim poroka. No to je bilo prije nego što su on i njegova supruga upoznali Isusu. Život im se korjenito promijenio kada su uzvjerovali u Krista.

Tijekom koncerta pjevač je počeo zabavljati oduševljenu publiku. No, nakon što je izveo nekoliko svojih poznatih pjesama, netko iz publike je povikao: »Hej, otpjevaj jednu za Isusa!« Bez imalo oklijevanja, odgovorio je: »Upravo sam otpjevao četiri pjesme za Isusa.«

Od tada je prošlo nekoliko desetljeća, ali Jeff se još uvijek sjeća tog trenutka kada je shvatio da sve što radimo treba biti za Isusa čak i ono ‘nereligiozno’.

Ponekad smo u iskušenju pričati o stvarima koje radimo u životu. Čitamo Bibliju. Pričamo kako smo uzvjerovali. Pjevamo crkvene pjesme svete stvari. Kosimo travnjak. Trčimo. Pjevamo pop-pjesmu svjetovne stvari.

U 16. retku čitamo da Kristova poruka prebiva u nama u aktivnostima poput poučavanja, opominjanja i pjevanja. No redak 17 ide još dalje. Naglašava da što god želimo reći ili učiniti, neka sve bude »u ime Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu«.

– Cindy Hess Kasper

Dragi Bože, predajemo ti svoja djela i svoje riječi.