Kad si usamljen

Pročitajte: Psalam 23
1 Gospod je moj pastir,
ništa mi ne nedostaje.
2 Na zelenim poljanama pusti me da sjedim
i počinem kraj mirnih voda.
3 On mi krijepi dušu.
Zbog svoga imena vodi me pravim stazama.
4 Ako bih morao i putovati tamnom gudurom,
ne bojim se zla jer ti si sa mnom.
Tvoj štap i tvoja palica me tješe.
5 Spremaš preda mnom stol
naočigled mojim neprijateljima.
Glavu mi mažeš uljem;
moja se čaša prelijeva.

6 Samo će me sreća i milost pratiti
kroz sve dane života moga
i stanovat ću u kući Gospodnjoj
dok živim.

Ne bojim se zla jer ti si sa mnom..

Psalam 23:4

U 19 sati Hui-Liang bio je u svojoj kuhinji i jeo rižu i ostatke ribljih okruglica. Obitelj Chua u susjednom stanu također je večerala, a njihov smijeh i razgovor probijali su se kroz tišinu Hui-Liangova stana, gdje je živio sam otkako mu je žena umrla. Tijekom godina naučio je živjeti u samoći, a njegova oštra bol je otupjela. No večeras ga je pogled na jednu zdjelu i par štapića na njegovu stolu duboko potresao.

Prije nego što je te noći otišao u krevet, Hui-Liang je pročitao svoj omiljeni psalam Psalam 23. Dio koji mu je najdraži ima samo četiri riječi: »… ti si sa mnom« (r. 4). Više od pastirove praktične brige za ovce, njegova postojana prisutnost i pogled pun ljubavi prema svakoj pojedinosti života ovaca (r. 2-5) vratili su mir Hui-Liangu.

Sama spoznaja da je netko tu, da je netko s nama, donosi veliku utjehu u tim trenucima usamljenosti. Bog obećava svojoj djeci da će njegova ljubav uvijek biti s nama (103:17), da je vječna i da nas nikada neće napustiti (Hebrejima 13:5). Kada se osjećamo sami i neprimijećeni – bilo u tihoj kuhinji, u autobusu, na putu kući s posla ili čak u prepunom supermarketu – Pastirov pogled uvijek je uperen u nas. Možemo reći: »Ti si sa mnom.«

– Karen Huang

Dragi Bože, hvala ti što si naš Pastir, što krijepiš našu dušu i vodiš pravim stazama. Hvala ti za dobrotu i milost koju nam iskazuješ svakoga dana, što si s nama.