Značajna crtica

Pročitajte: Poslanica Kološanima 1:3-12
3 Zahvaljujemo Bogu, Ocu Gospodina našega Isusa Krista, i molimo svagda za vas, 4 čuvši za vašu vjeru u Kristu Isusu i za ljubav prema svima svetima 5 zbog nade koja vam je pohranjena na nebesima. Za nju ste prije čuli kad vam je bila naviještena istina evanđelja 6 koje je došlo k vama te je plodno i raste, kako u svemu svijetu tako i kod vas, od onoga dana kad čuste i upoznaste Božju milost i istinu. 7 To ste naučili od Epafre, našega ljubljenog druga u službi, koji je za vas vjerni Kristov služitelj. 8 On nam je javio o vašoj ljubavi u Duhu.
9 Zato mi, od onoga dana kad to čusmo, ne prestajemo za vas moliti i prositi da se ispunite poznavanjem Božje volje, u svakoj mudrosti i duhovnoj razboritosti. 10 Molimo Gospodina da živite dostojno njega te mu u svemu omilite, da budete plodni u svakom dobrom djelu i rastete u poznavanju Boga, 11 ojačani svakom snagom po sili njegove slave, da sve podnesete u strpljivosti i ustrajnosti s radošću. 12 Zahvaljujemo Ocu koji nas čini sposobnima da budemo subaštinici svetih u svjetlosti.

Molimo Gospodina da živite dostojno njega te mu u svemu omilite…

Kološanima 1:10

DOK sam se pripremala za službu zahvalnosti u čast moje mame, molila sam se za prave riječi kojima bih opisala godine, crticu ( – ) između njezina rođenja i smrti. Razmišljala sam o dobrim i ne tako dobrim razdobljima u našem odnosu. Slavila sam Boga za dan kada je moja mama prihvatila Isusa kao svojeg Spasitelja nakon što je vidjela promjene u mojem životu. Zahvalila sam mu što nam je pomogao da zajedno rastemo u vjeri i za ljude koji su rekli kako ih je moja mama ohrabrivala i molila za njih obasipajući ih dobrotom. Moja nesavršena mama uživala je u značajnoj crtici – dobro proživljenom životu za Isusa.

Nijedan kršćanin nije savršen. Međutim, Duh Sveti nam može pomoći da živimo »dostojno Gospodina, da mu budemo ugodni u svemu« (r. 10, K. S.). Prema riječima apostola Pavla, crkva u Kolosima bila je poznata po svojoj vjeri i ljubavi (r. 3-6). Duh Sveti im je dao mudrost i duhovnu razboritost da budu »plodni u svakom dobrom djelu« i rastu »u spoznavanju Boga« (r. 9,10). Dok se molio za te vjernike i hvalio ih, Pavao je naviještao ime Isusa, onoga u kojemu »imamo otkupljenje, njegovom krvlju oproštenje grijeha« (r. 14).

– Xochitl Dixon

Prepustimo li se Duhu Svetome, rast ćemo u poznavanju Boga, voljeti njega i ljude, naviještati Evanđelje i uživati u dobro proživljenom životu za Isusa.