Sveti grad

Pročitajte: Otkrivenje 21:1-7
1 Vidjeh novo nebo i novu zemlju, jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, ni mora više nema. 2 I vidjeh sveti grad, novi Jeruzalem, gdje silazi od Boga s neba, opremljen kao zaručnica, ukrašena svojemu zaručniku. 3 I začuh jaki glas s prijestolja gdje govori:
»Evo Božjega šatora među ljudima,
i prebivat će s njima,
i oni će biti njegov narod,
a sam će Bog biti s njima njihov Bog.
4 I obrisat će Bog svaku suzu s njihovih očiju,
i više neće biti smrti,
ni tuge, ni vike, ni boli ne će više biti,
jer prvo prođe.«
5 I reče onaj koji je sjedio na prijestolju:
»Evo činim sve novo.«
I reče mi:
»Napiši: ove su riječi vjerne i istinite.«
6 I reče mi:
»Gotov je. Ja sam Alfa i Omega:
početak i svršetak.
Ja ću žednome dati
iz izvora žive vode besplatno.
7 Onaj koji pobijedi baštinit će ovo,
i bit ću mu Bog, a on će meni biti sin.

Evo Božjega šatora među ljudima, i prebivat će s njima.

Otkrivenje 21:3

PRIJE pandemije koronavirusa nisam mogla ni zamisliti da ne idem u teretanu nekoliko puta tjedno. Tijekom karantene moji su satovi vježbanja bili online. Uživala sam vježbajući u svojoj sobi. Kad su ograničenja popustila, nerado sam se vratila u teretanu. No ipak jesam. Preplavila me je neočekivana radost i osjećaj povratka kući. Vidjela sam ljude na koje sam zaboravila – prijateljska lica onih koji su bili sretni što me vide, baš kao i ja njih.

Dok sam razmišljala o dobrodošlici u teretani, pomislila sam koliko je veća radost pripadati živoj crkvi, našim sestrama i braći u Kristu. Čak i više od toga, to je nevjerojatna radost koju ćemo jednoga dana doživjeti kada nas Bog dočeka u nebu.

U knjizi Otkrivenja vidimo predivnu sliku Boga koji objavljuje da će prebivati sa svojim narodom (r. 3). Sam će Bog obrisati »svaku suzu s njihovih očiju, i više neće biti smrti, ni tuge, ni vike, ni boli ne će više biti, jer prvo prođe« (r. 4).

Bez obzira na to imamo li divne zajednice na zemlji ili ne, možemo vjerovati Bogu da će za nas učiniti sve novo kada mu se pridružimo u novom nebu i novoj zemlji. On će utažiti našu žeđ svojom vodom života.

Dolazite li?

– Amy Boucher Pye

Milostivi Bože, hvala ti što sve činiš novo. Polažemo svoju nadu u tebe.