Odraz Isusove naravi

Pročitajte: Galaćanima 5:13-26
13 Vi ste, braćo, zaista pozvani na slobodu; samo ne dajte da sloboda bude izlika tijelu, nego ljubavlju služite jedan drugome! 14 Sav Zakon sažet je u ovoj jednoj odredbi: »Ljubi svoga bližnjega kao samoga sebe!« 15 Ali ako već jedni druge grizete i izjedate, gledajte da jedni druge ne istrijebite! 16 A velim: U duhu živite, i ne ćete izvršavati tjelesnih želja! 17 Jer tijelo se svojim željama suprotstavlja Duhu, a Duh tijelu; a to se protivi jedno drugome tako da ne činite ono što hoćete. 18 Ako li vas Duh vodi, niste pod Zakonom.
19 Očita su tjelesna djela, a ova su: preljubništvo, nečistoća, besramnost, 20 razuzdanost, idolopoklonstvo, čaranja, neprijateljstva, svađe, ljubomora, srdžbe, spletke, razdori, 21 zavist, ubojstva, pijanstva, razuzdane gozbe i tome slično. Za sve to unaprijed vam kažem, kao što sam i prije kazao: oni koji takvo što čine, ne će postići Božjega kraljevstva.
22 A plod je Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost 23 krotkost, umjerenost; protiv takvih nema zakona. 24 A koji pripadaju Kristu Isusu, raspeli su tijelo sa strastima i požudama. 25 Ako po Duhu živimo, i hodajmo u Duhu!
26 Ne tražimo tašte slave, ne izazivajmo jedni druge i ne zavidimo jedni drugima!

A plod je Duha: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost, krotkost, umjerenost…

Galaćanima 5:22,23

NAKON vojne misije u Afganistanu, narednik britanske vojske Scott se raspao. Prisjećao se: »Bio sam na mračnom mjestu.« Ali kada je »otkrio Isusa i počeo ga slijediti«, njegov se život iz temelja promijenio. Sada dijeli Kristovu ljubav s drugima, posebno s veteranima s kojima se natječe na međunarodnom sportskom događanju Invictus Games, za ranjene i ozlijeđene pripadnike i veterane oružanih snaga.

Što se tiče Scotta, čitanje Biblije, molitva i slušanje duhovne glazbe osnažuje ga prije odlaska na natjecanje. Bog mu tako pomaže »da odražava Isusov karakter i pokazuje blagost, dobrotu i milost« drugim veteranima.

Scott ovdje nabraja neke od plodova Duha o kojima je apostol Pavao pisao vjernicima u Galaciji. Borili su se protiv utjecaja lažnih učitelja, pa ih je Pavao nastojao ohrabriti da ostanu vjerni Bogu, njegovoj milosti i da ih »Duh vodi« (r. 18). Čineći to, proizveli bi plod Duha »ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost, krotkost, uzdržljivost« (r. 22,23, K. S.).

Ako Božji Duh živi u nama, i mi ćemo zračiti dobrotom i ljubavlju Duha, širiti mir, pokazivati ​​blagost i dobrotu prema onima koji nas okružuju.

– Amy Boucher Pye

Dragi Bože, hvala ti za tvog Duha koji nas mijenja i pomaže da odražavamo tvoju narav.