Brzina radosti

Pročitajte: Evanđelje po Ivanu 15:9-11
9 Kao što je Otac ljubio mene, tako sam i ja ljubio vas. Ostanite u mojoj ljubavi! 10 Ako zapovijedi moje budete držali, ostat ćete u mojoj ljubavi, kao što sam i ja držao zapovijedi svog Oca i ostajem u njegovoj ljubavi.
11 Ovo sam vam govorio da bude radost moja u vama, i da vaša radost bude savršena.

Ovo sam vam govorio da bude radost moja u vama, i da vaša radost bude savršena.

Ivan 15:11

IDI brzinom radosti. Tog sam se izraza sjetio dok sam jednog jutra uz molitvu razmišljao o godini koja je pred nama. Bio sam sklon pretjeranom radu, što mi je često kvarilo radost. Stoga sam se u nadolazećoj godini obvezao raditi sporijim tempom i odvajati vrijeme za prijatelje i radosne trenutke.

Plan je uspio… do ožujka! A onda sam na sveučilištu nadgledao kolegij koji sam razvijao. Zbog studenata koje je trebalo upisati i predavanja koje sam trebao održati, ubrzo sam radio do kasno u noć. Kako da sada idem brzinom radosti?

Isus obećava radost onima koji vjeruju u njega, govoreći nam da ona dolazi ako ostanemo u njegovoj ljubavi (r. 9) i iznesemo mu svoje potrebe u molitvi (16:24). »Ovo vam rekoh, da radost moja bude u vama te da radost vaša bude potpuna!« kaže (15:11, K. S.). Ta radost dolazi kao plod njegova Duha (Galaćanima 5:22-25). Otkrio sam da sam mogao održati radost tijekom zahtjevnog razdoblja samo kad sam svaku noć provodio vrijeme u molitvi punoj pouzdanja.

Budući da je radost toliko važna, ima smisla dati joj prednost u onome što radimo. Ali kako život nikada nije potpuno pod našom kontrolom, dostupan nam je još jedan izvor radosti Duh. Ići brzinom radosti za mene sada znači ići brzinom molitve – odvojiti vrijeme i primiti radost Darovatelja.

– Sheridan Voysey

Duše Sveti, ispuni nas svojim mirom i radošću.